Cazul adiţionalelor Golden Blitz, la mâna prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat pentru relaţia cu prefecturile, din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), Victor Paul Dobre, a explicat că scandalul adiţionalelor fără

Secretarul de stat pentru relaţia cu prefecturile, din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), Victor Paul Dobre, a explicat că scandalul adiţionalelor fără licitaţie de la Primăria Capitalei este acum în curtea Prefecturii Bucureşti.

"Ca orice hotărâre de consiliu local, şi cea din cazul de faţă, adică a Consiliului General de la Capitală, va ajunge pe masa prefectului pentru controlul de legalitate", susţine Dobre.

El a adăugat că, dacă prefectul Capitalei, Cătălin Deaconescu, va concluziona că hotărârea dată joi de consilierii generali pentru majorarea peste limita de 50% a sumelor de bani pentru lucrările licitate anul trecut de firmele grupului Golden Blitz este în regulă, atunci ea se validează. Astfel, patronii firmelor Euroconstruct, PA&CO, Euravia Internaţional şi Tehnologica Radion îşi continuă lucrările în Capitală.

"Dacă are rezerve, prefectul poate cere informaţii suplimentare şi, într‑un final, poate ataca în contencios, iar justiţia să-şi spună cuvântul şi să suspende sau nu hotărârea în cauză, însă, între timp, şi Consiliul General poate să facă o revocare a hotărârii în cauză", mai spune secretarul de stat din cadrul MIRA. Prefectul Capitalei afirmă că deocamdată nu a primit hotărârea de la Primăria Generală, ca să poată demara procedurile legale în acest caz. (Miruna Olteanu)

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite