Cazul Şcoala Centrală va ajunge în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhitecţi, organizaţii neguvernamentale, elevi şi profesori au participat ieri la o reuniune-manifest pentru salvarea Şcolii Centrale. Ei au înfiinţat ,,Frontul Comun pentru Şcoala

Arhitecţi, organizaţii neguvernamentale, elevi şi profesori au participat ieri la o reuniune-manifest pentru salvarea Şcolii Centrale. Ei au înfiinţat ,,Frontul Comun pentru Şcoala Centrală”, alcătuit din toţi cei care sprijină demersul. Frontul va trimite în următoarele zile scrisori deschise preşedintelui României, primarului general al Capitalei, Guvernului, actualului Parlament şi Consiliului Europei.

O astfel de epistolă va primi şi UNESCO, întrucât protestatarii vor să introducă în patrimoniul organizaţiei internaţionale clădirea instituţiei de învăţământ. Potrivit preşedintelui Grupului Civic Bucureşti, Mariana Duma, „autorităţile române sunt obligate prin lege ca în maximum 30 de zile de la primirea scrisorilor să ne dea un răspuns oficial”.

Ea a adăugat că organizaţiile neguvernamentale vor începe săptămâna viitoare demersurile pentru a ataca în instanţă Primăria Sectorului 2, care şi-a dat acordul, în urma unei şedinţe recente de consiliu local, pentru construirea unui imobil cu peste 12 etaje vizavi de clădirea-patrimoniu a Şcolii Centrale, deşi acest lucru este ilegal.

„Suntem decişi să ieşim în stradă dacă nu se vor lua măsuri”, a declarat pentru ziarul „Adevărul” Edmond Niculuşcă, preşedintele Asociaţiei Tinerilor din România pentru Cultură şi Normalitate, elev în clasa a XII-a la Şcoala Centrală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite