Cazare „pe nevoi” în cartierul Ferentari, la hotelul fraţilor Cămătaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiile de cazare în care se închiriază camerele cu ora există şi în alte zone din Capitală, cum ar fi în cartierele Ferentari, Gara de Nord sau 13 Septembrie. În Ferentari există o vilă, care aparţine fraţilor Cămătaru, unde se închiriată încăperea pentru o perioadă de maxim cinci ore, la preţul de 50 de lei. Dacă vor să aibă un cuib pe termen lung, clienţii pot opta pentru minim o lună, la preţul de 200 de euro. Pot

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei susţin că nu pot face nimic pentru a stopa acest fenomen, întrucât, în cea mai mare parte a timpului, unităţile au actele-n regulă. „De exemplu, unitatea <Duo Caffe>, de pe Licurgului 3, are autorizaţie de funcţionare ca şi spaţiu de cazare şi eliberează bon fiscal, deci funcţionează legal, plătindu-şi taxele. Nu au fost niciun fel de plângeri şi nici scandaluri în acest loc“, a declarat, pentru „Adevărul“, purtătorul de cuvânt de la Poliţia Capitalei, Diana Sarca.

Nici reprezentanţii Poliţiei Locale nu pot face mare lucru, dar recunosc faptul că în astfel de locuri ia amploare fenomenul prostituţiei. „Nu avem atribuţii să intrăm în astfel de minihoteluri. Dacă imobilul se află în zona Armenenască, probabil că sunt cliente, prostituatele de la Rosetti sau de la Foişorul de Foc. Din păcate, prin astfel de locuri de cazare, ia amploare fenomenul prostituţiei“, a explicat Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt de la Poliţia Locală din Bucureşti. El subliniază că o primă măsură pentru a se mai reduce numărul prostituatelor este aplicarea pedepselor cumulate: „În afară de amenzile, pe care oricum nu şi le plătesc, prostituatele ar trebui să facă muncă în folosul comunităţii“.

Minihotelul din Ferentari aparţine Cămătarilor
Unitatea de cazare de pe strada Merisani nr.13 aparţine lui Nuţu Cămătaru, unul dintre liderii reţelei mafiote Clanul Cămătarilor.

În 2004, când interlopii au început să fie anchetaţi de procurori, s-a pus sechestru pe această clădire precum şi pe alte proprietăţi ale celor doi fraţi: mai multe case din Bucureşti şi din Ilfov şi o fermă de păsări de pe strada Bardasului nr. 19-23.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite