Cauciucuri-bombă în centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 20 de tone de cauciuc folosit la concursul de Formula 3 din acest an, care sunt depozitate lângă Palatul Parlamentului, au luat din nou foc ieri-seară. Autorităţile nu pot face nimic

Cele 20 de tone de cauciuc folosit la concursul de Formula 3 din acest an, care sunt depozitate lângă Palatul Parlamentului, au luat din nou foc ieri-seară.

Autorităţile nu pot face nimic pentru a îndepărta pericolul din centrul Capitalei deoarece cauciucurile se află pe un teren privat. După ce luna trecută flăcările au distrus mai multe tone de cauciuc, joi seară, un nou incendiu a dat bătăi de cap pompierilor.

Aceştia s-au luptat timp de mai mult de trei ore pentru stingerea flăcărilor, iar circulaţia în zonă a fost restricţionată. Pompierii cred că focul a fost pus intenţionat.

“Cel mai probabil este vorba despre o mână criminală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Cătălin Eftene.

Anvelopele rămân pe loc 

Organizatorii raliului, Bucharest Ring, spun că echipamentele depozitate lângă Palatul Parlamentului nu vor fi mutate cu toate că există pericolul unor noi incendii.

“Nu trebuia să ridice nimeni acele cauciucuri pentru că acela este un spaţiu închiriat pentru depozitarea echipamentelor şi a cauciucurilor. Am fost informată că s-a aruncat cu ceva dintr-o maşină. Nici nouă nu ne convine, pentru că un cauciuc costă minimum 500-600 de euro, iar acolo au ars tone de material”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bucharest Ring, Lorena Stroe.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei se absolvă de orice vină. “Terenul folosit de Bucharest Ring pentru depozitarea cauciucurilor este proprietate privată”, a declarat Radu Ancuţa, reprezentant al Primăriei Capitalei.

Pompierii spun că ei nu pot face nimic pentru a îndepărta riscul unor noi incendii pentru că datoria lor este aceea de a stinge incendiile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite