Cel mai mare imobil construit ilegal în Bucureşti a fost intabulat. Funcţionarii sunt cercetaţi penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei Angajaţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sector 1 care au intabulat Cathedral Plaza vor fi cercetaţi penal.

Millennium Building Development, dezvoltatorul turnului de 22 de etaje au reuşit în luna iunie a acestui an să intabuleze clădirea fără a deţine o autorizaţie de construire. După doar patru luni, la 27 septembrie, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti Sector 1, a anulat intabularea, admiţând astfel cererea primarului general Sorin Oprescu de a radia intabularea dreptului de proprietate asupra turnului din strada General Berthelot.
Măsura constituie o premieră şi dă o lovitură fatală proprietarilor celui mai controversat turn din Capitală, care au investit sume colosale în această afacere. În plus, Registratorii care au intabulat iniţial imobilul au fost deferiţi Parchetului.

La al 70-lea proces

Cea mai recentă decizie a unei instanţe cu privire la cazul Cathedral Plaza a fost dată de Tribunalul Neamţ la sfârşitul săptămânii trecute. Judecătorii de aici au respins ca nefondată cererea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de a constata că a expirat autorizaţia de construire a imobilului gigant din coasta lăcaşului de cult. Cererea a fost făcută anul trecut, înainte de a se pronunţa Curtea de Apel Suceava, care a decis că autorizaţia de construcţie a lost ilegală încă din momentul semnării ei.

Citeşte toate detaliile, mâine, în Adevărul, ediţia de Bucureşti!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite