Bucureşti: Romano-catolicii ameninţă proiectul Cathedral Plaza: Începem să batem clopotele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti a făcut astăzi un apel public către firma Millenium Building Development să stopeze de urgenţă lucrările la proiectul Cathedral Plaza care se înalţă la doar opt metri de zidurile Catedralei Romano-Catolice Sf. Iosif.  Astăzi deja bat clopotele doar la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei spun că dacă firma constructoare nu opreşte lucrările, mâine vor începe să bată clopotele la toate bisericile romano-catolice din Bucureşti „în semn de protest faţă de încălcarea legilor din ţara noastră”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei. „Astăzi bat clopotele doar la Catedrala Sf. Iosif, iar mâine vor bate la toatre cele 15 biserici romano-catolice din Capitală.

De mâine, acoperiţi-vă urechile!

„În mod normal se bat clopotele pentru a aduna credincioşii la Sfintele Celebrări, iar în mod excepţional în cazurile de pericol, aşa cum este nepăsarea autorităţilor în cazul Cathedral Plaza”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, preot Ieronim Iacob.

Reprezentanţii bisericii sunt hotărâţi să contine această formă de protest până când cineva va lua măsuri. „Deja au început să cadă bucăţi din acoperişul catedralei. Este o situaţie de pericol extrem”, a completat Iacob.
Oficialii Millenium Building Development, beneficiarii proiectului Cathedral Plaza, sunt hotărâţi să continue lucrările, deoarece, spun ei, Biserica Romano-Catolică nu are niciun drept să solicite oprirea lucrărilor.

Citeşte detalii interesante despre cum se dezintegrează Biserica Romano-Catolică în Banat:
Apocalipsa Bisericii Romano-Catolice în Banat - Fotogalerie

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite