Căţeluş în loc de iepuraş, nouă ofertă de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofertele-surpriză sunt gândite să atragă cumpărătorii. Marile centre comerciale şi-au prelungit programul de funcţionare, în goana lor după clienţi.

O ofertă inedită se găseşte la hipermarketurile Real, unde, dacă aduni puncte, poţi primi un căţel de rasă. Conform ofertei anunţate pe site-ul centrului comercial, colecţionarea punctelor-bonus se face de fiecare dată când cumperi produse în valoare de minimum 40 de lei. “La fiecare 40 de lei, clientul primeşte un punct bonus. La 25 de puncte, îţi alegi căţelul preferat”, se arată în “oferta drăgălaşă” de la Real, care este valabilă până la 18 iulie. Altfel spus, cumperi de 1.000 de lei şi te alegi cu plimbări dimineaţa, respectând nevoile unui căţel pe care-l primeşti cadou.  


2 în 1, oferta cea mai întâlnită


Produsele tradiţionale pentru masa pascală pot fi cumpărate la preţuri promoţionale din marile magazine. Astfel, un kilogram de carne de porc tocată costă, la Cora, 15 lei, cotletul de oaie, 18 lei, cozonacul cu nuci, 6 lei, iar cofragul cu 30 de ouă costă 14 lei. Cei care vor să meargă aici la cumpărături o pot face de la ora 8.00 până la 2.00, acest program prelungit fiind valabil la Cora doar în perioada 16-17 aprilie.
Carrefour Orhideea are program prelungit încă din martie, adică de la ora 7.00 până la ora 24.00, de luni până sâmbătă. Duminica, însă, hipermarketul se închide la ora 22.00. „Una dintre ofertele de Paşte pentru clienţii noştri este aceea că pot cumpăra, de exemplu, două produse la preţul unuia”, a precizat Andreea Mihai, director de marketing al centrului comercial. Tot la Carrefour, până la 27 aprilie, cumpărătorii beneficiază de 10% reducere pentru orice produs prezentat în catalogul Velo.


Mai puţini cumpărători prin pieţe

Ofensiva hipermarketurilor a golit de clienţi pieţele “ţărăneşti”, tradiţionale. Comercianţii din aceste pieţe se plâng că rămân cu marfa nevândută. Oamenii nu mai dau banii nici pe urzici, spanac, ştevie, ceapă sau usturoi verzi, produse de post care, anii trecuţi, au fost la mare căutare.

Omul îşi face socotelile şi spune că aproape nu mai are profit. „În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, vânzările s-au redus până la 30%. De cele mai multe ori aduc la piaţă, de la Valea Dragului, din Giurgiu, în jur de 150 kg de produse, din care abia dacă vând vreo 50 kg. Cred că o să ne lăsăm de piaţă”, a spus Ion Mincu. Ca o dovadă a spuselor sale, grămezile de spanac şi de ridichi stau frumos aşezate pe tarabă, nederanjate, ca într-o expoziţie.
În opinia directorului pieţelor din sectorul 1, Robert Niţu, o cauză importantă pentru care vânzările din pieţe înregistrează scăderi este concurenţa hipermarketurilor. „Supermarketul Mega Image, situat vizavi de Piaţa 1 Mai, atrage foarte mulţi dintre cumpărătorii obişnuiţi ai pieţei. Ca şi Carrefour Orhideea, aflat îndeajuns de aproape de Piaţa Matache şi care omoară această piaţă  cu tradiţie din Bucureşti”, a spus Niţu.


El crede că  oamenii sunt mai atraşi de un hipermarket decât de o piaţă nou-înfiinţată. „Un exemplu este Piaţa Aurel Vlaicu, care în cei patru ani de existenţă nu a reuşit să-şi fidelizeze clienţii şi oamenii continuă să meargă la piaţă în cartierul Aviaţiei. În schimb, la hipermarket, care reprezintă un concept comercial modern, bucureştenii merg în număr foarte mare, îndată ce se deschide”, a adăugat Robert Niţu.


Un salariu, pentru cumpărăturile de Paşti


Iepuraşul de Paşte este un personaj simpatic, dar care ne bagă adânc mâna în buzunar. El îi face pe copii să-şi dorească orice, iar pe mame să cumpere fără comentarii.
Înaintea celor mai aglomerate zile în magazine de dinaintea Paştelui, “Adevărul” a calculat cât vă scoate iepuraşul anul acesta din buzunare. Pregătiţi-vă să lăsaţi în hipermarketuri sau pieţe cam un salariu pentru cumpărăturile necesare unei familii de patru persoane.


Chiar dacă nu renunţă la belşugul meselor de sărbătoare, românul se orientează spre produse mai ieftine.
În magazine deja iepuraşul ne face cu ochiul din fiecare raft cu produse. Acolo unde nu a ajuns, şi-a trimis ajutoarele - ouă colorate ce ascund în interior ciocolată şi chiar şuncă presată sau care împodobesc ambalajele băuturilor răcoritoare.
Cheltuielile nu se opresc aici. Şi asta pentru că la tradiţia unei mese bogate se adaugă obiceiuri de împrumut, cum ar fi cel al cadourilor de la iepuraş. Aici intră aproape orice: haine, cosmetice, dulciuri, bijuterii sau produse electronice.

Citiţi despre toate aceste “bucurii costisitoare" mâine dimineaţă în “Adevărul”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite