Un utilaj imens va ajuta la ridicarea cupolei de la Catedrala din Voluntari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de montare a turlei centrale de la Catedrala „Intrarea Domnului Isus în Ierusalim” din oraşul Voluntari sunt estimate să înceapă astăzi, în funcţie şi de condiţiile meteorologice.

UPDATE ORA 14.00

Un utilaj imens cu o capacitate de 500 de tone a ajuns în localitatea Voluntari şi va fi montat pentru ridicarea cupolei care este făcută din două bucăţi, una de 45 de tone şi o alta de 20 de tone. Lucrările sunt estimate să înceapă mâine după ce alte şapte trailere vor sosi în Voluntari. Utilajul a mai fost folosit la mutarea statuilor de la Universitate şi este utilizat de regulă la ridicarea turbinelor de la eoliene.

Reprezentanţii Primăriei Voluntari spun că montarea turlei se efectuează în mai multe etape datorită amplorii elementelor de structură precum şi a înălţimii la care trebuiesc ridicate.

image

Astăzi şi mâine sunt programate operaţiunile pentru finalizarea lucrărilor de structură ale Catedralei.

Execuţia se va finaliza cu urcarea cupolei. Turla are o înălţime de 16 metri iar cupola 5 metri ajungând împreună la 21 metri cu un diametru de 9 metri.Înălţimea totală de la sol a Catedralei „Intrarea Domnului Isus în Ierusalim” va fi, după montarea turlei centrale de 54,5 metri.

image

Construcţia lăcaşului de cult a început la finalul anului 2007 după ce piatra de temelie a fost pusă la data de 17 noiembrie în prezenţa Patriarhului Bisericii Ortodoxe  Române, Preafericitul Daniel, care a oficiat slujba.

Peste piatra de temelie a fost ridicată una dintre cele mai grandioase construcţii din România, spun reprezentanţii primăriei. Preafericitul Părinte Daniel în 2008 a oficiat şi slujba de sfinţire a paraclisului şi a subsolului Catedralei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite