Marea evadare a filmelor la ShortsUP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătorul Oscarului în 2009, alte două nominalizate la premiile americane şi două la Cannes, cel mai bun scurtmetraj la European Film Awards, un film premiat la Sarajevo Film Festival şi un scurtmetraj savuros semnat Corneliu Porumboiu sunt pe afişul evenimentului ShortsUP de sâmbătă, la Galeriile ArtEXPO TNB.

Evenimentul "Marea evadare", care începe la ora 20.00, va mai include o expoziţie foto şi alte surprize pentru spectatori.

Ya Basta (regia Gustave Kervern, Sébastien Rost, Franța, 2010) are în centru două persoane cu handicap mintal care dau marea lovitură, furând bijuterii foarte scumpe, care le-ar putea asigura evadarea într-o vacanță continuă. A fost selectat în mai multe festivaluri, printre care Clermont-Ferrand şi Cannes.

Before Dawn (regia Bálint Kenyeres, Ungaria) este un film dintr-un singur cadru, despre care s-a spus ca e o capodoperă a genului. A fost nominalizat la Cannes în 2005 şi  desemnat cel mai bun scurtmetraj la European Film Awards în 2006.

Smart Girls, un scurtmetraj în premieră în România, a fost premiat anul acesta la Sarajevo Film Festival. Este o comedie de 24 de minute, regizată de Hana Jušić şi Sonja Tarokić, prezentată la Sarajevo înaintea celei mai recente pelicule semnate Woody Allen, You Will Meet a Tall Dark Stranger.

Programul "Marea Evadare" durează două ore şi prezintă filme ce durează între 3 şi 24 de minute. 

Biletele pot fi cumpărate sâmbătă, la intrare, şi oferă acces la întregul program: filme, expoziţie foto şi happeninguri. Preţul unui bilet este de 20 de lei.

Accesul se va face de la ora 19.30.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite