Case sociale pentru evacuaţi şi bugetari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primii solicitanţi pe lista locuinţelor sociale, avizată în urmă cu două zile de consilierii generali, sunt cinci angajaţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti. Dosarul care a încins spiritele în ultima şedinţă de consiliu a fost cel al Ilenei Person Anghel, director executiv la Primăria Capitalei, care are o avere de zeci de mii de euro şi un salariu anual de 60.000 de lei.

Consilierii generali au aprobat lista cu primele persoane care primesc locuinţe sociale de la stat. Pe lângă cei 44 de evacuaţi din locuinţe care au fot retrocedate, pe listă s-au mai aflat şi cinci angajaţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti.

În primă fază, proiectul de hotărâre a fost respins deoarece consilierii PSD s-au abţinut de la vot, motivând că nu au primit lista cu persoanele care urmau să obţină locuinţe sociale decât în timpul votului. După terminarea şedinţei ordinare, a fost convocată o alta, denumită „de îndată”, special pentru această propunere.

„Doamna aceasta nu e o amărâtă!”
Consilierul PSD Victor Stan a cerut imediat excluderea primei persoane de pe lista cu angajaţii primăriei, Ileana Anghel Person. „Doamna aceasta nu este o amărâtă! Este directoare în Primărie, are locuinţă în Ilfov, soţul dânsei lucrează la Direcţia Juridică a RADET, deci nu merită să primească locuinţă”, a declarat Stan în sala de şedinţă.

În cele din urmă, dosarul respectiv a fost scos de pe listă, deşi fusese aprobat de comisiile prin care trecuseră solicitările de locuinţă socială. Aleşii locali au ajuns la acest compromis pentru ca, totuşi, lista să fie aprobată, iar restul solicitanţilor să primească o casă.

Bijuterii de 25.000 de euro
Ieri, Ileana Anghel Person a refuzat să comenteze situaţia. Potrivit declaraţiei de avere, depusă şi semnată la data de 3.11. 2010, directoarea Direcţiei de Management de Proiecte şi Finanţări Externe deţine un teren şi o casă în construcţie în localitatea Sineşti din judeţul Ialomiţa. Proprietatea este avalutaă la 90.000 de euro. De asemenea, funcţionara declară bijuterii şi tablouri în valoare de 25.000 de euro, primite moştenire.

Această avere nu i-a împiedicat pe responsabilii din Primărie, care s-au ocupat de selectarea cererilor, să considere situaţia colegei lor drept un „caz social”.

Potrivit Hotărârii de Consiliu cu privire la aprobarea listei de repartizare a locuinţelor ridicate cu fonduri proprii ale municipalităţii, beneficiarii au fost selectaţi în funcţie de „situaţia deosebită” în care se găsesc aceştia. Mai mult, se precizează că, „în procesul de analiză a dosarelor, a fost întocmită fiecărui solicitant o anchetă socială în vedrea verificării celor susţinute”.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite