Case ANL în curtea Muzeului Aviaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au anunţat, ieri, că lucrările la cele peste 3.500 de locuinţe sociale vor începe în primăvara lui 2011. Blocurile de locuinţe vor fi ridicate în Capitală, în curtea Muzeului Aviaţiei şi pe Strada Aurului, precum şi în oraşul ilfovean Pantelimon.

Lucrările la imobilul cu 1.400 de apartamente sociale, situat lângă Muzeului Aviaţiei, pe Strada Fabrica de Glucoză, vor începe potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 2 din primăvara anului viitor. Astfel, după câteva luni de certuri între reprezentanţii Muzeului Aviaţiei şi Primăria Sectorului 2, terenul excedentar al instituţiei de cultură a revenit autorităţii locale. Aceasta l-a pus la dispoziţia Agenţiei Naţionale a Locuinţei (ANL) pentru a fi ridicat un nou cartier.
Proiectul vine în întâmpinarea sutelor de solicitări pentru case trimise de bucureşteni şi presupune amenajarea a 3.548 de apartamente. Blocurile vor fi construite în trei locaţii: 2.100 de locuinţe ANL vor fi amplasate pe un teren din oraşul Pantelimon, 48 de apartamente, pe Strada Aurului din Capitală şi 1.400 pe o suprafaţă de teren din curtea Muzeului Aviaţiei situat pe Strada Fabrica de Glucoză. 

17 blocuri cu 8 şi 10 etaje
Terenul excedentar Muzeului Aviaţiei are o suprafaţă de peste 45.000 de metri pătraţi şi a fost trecut, conform legii, de către Consiliul Local al Sectorului 2 către Agenţia Naţională a Locuinţei (ANL), pentru demararea procedurilor de construcţie. La finalizarea acestora, 50% din locuinţe vor fi repartizate Primăriei Sectorului 2, iar cealaltă jumătate va reveni Sistemului de Securitate Naţională a României.
Pentru construirea blocurilor, primăria are în plan două variante conform analizei parametrilor urbanistici ai zonei. Astfel, ar putea fi construite ori 19 blocuri cu o înălţime între 8 şi 10 etaje care să cuprindă 1.518  de apartamente şi 268 de locuri de parcare, ori 17 blocuri de 8 şi 10 etaje cu un număr de 1.458 de apartamente şi 293 de locuri de parcare.

„În cel mai scurt timp vor fi realizate toate procedurile legale tehnice pentru obţinerea autorizaţiilor necesare, urmând ca în luna martie să se demareze deja lucrările propriu-zise de construire”, a declarat primarul sectorului 2, Neculai Onţanu.
De asemenea, un număr de 117 familii de tineri cu vârste de până în 35 de ani şi 49 de familii evacuate din casele naţionalizate vor primi curând cheile de la noile apartamente în care urmează să locuiască. Aceştia vor fi repartizaţi în blocurile de locuinţe finalizate din strada Maior Vasile Băcilă din cartierul Colentina.

Fabrica de Glucoză, ţinta şantierelor
Anul viitor, Strada Fabrica de Glucoză va reprezenta ţinta marilor şantiere: atât exproprierile, demolările şi lucrările la lărgirea străzii, cât şi începerea lucrărilor la noul bloc ANL. Astfel, pentru lărgirea străzilor Dimitrie Pompeiu şi Fabrica de Glucoză consilierii generali au de votat demolarea a 18 imobile ce stau în calea viitorului bulevard Fabrica de Glucoză. Pentru lărgirea la patru benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză, între Calea Floreasca şi Şoseaua Petricani, fiind necesară ocuparea unei suprafeţe de peste 42.000 de metri pătraţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite