Bugetarii de lux din primăriile Capitalei. Vezi cum reuşesc aleşii să stea în vile, să conducă bolizi de zeci de mii de euro şi să-şi cumpere diamante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi mai sunt câteva zile până la data limită de 15 iunie când trebuie să-şi facă publice averile, doar 9 din cei 54 de consilieri şi-au publicat declaraţiile de avere pe site-ul primăriei. Majoritatea nu se pot plânge că o duc rău, ei având în proprietate terenuri, case şi bijuterii de mii de euro.

Virgil Untaru: 15 terenuri, cercei cu safire şi diamante
Untaru Virgil nu a mai avut loc în spaţiul destinat de formularul declaraţiei pentru a-şi trece toate cele 15 terenuri intravilane, extravilane şi agricole pe care le deţine în Bucureşti, Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Pe lângă terenuri, Untaru deţine o casă şi o garsonieră în Bucureşti şi o altă casă de 200 de metri pătraţi în Dâmboviţa. 

La capitolul bunuri sub formă de metale preţioase, Untaru a trecut un colier brăţară, cercei din aur cu safire şi diamante în valoare de 3.000 de euro.

a acealaşi capitol, inele, cercei, brăţară aur de 1.000 de euro şi inele, brăţară cercei de argint cu pietre semipreţioase în valoare de 1.000 de euro.
Anul trecut, Untaru a vândut un apartament de pe urma căruia s-a ales cu 39.000 de euro. În dreptul veniturilor încasate de la Primărie, Untaru a trecut modest: 10.365 de lei, mai mulţi bani 150.000 de lei obţinând de la o firmă la care este acţionar.

Horia Scarlat: 4 case şi 2 ceasuri de lux
Consilierul PNL se poate lăuda şi el cu trei terenuri intravilane în Bucureşti, Ilfov şi Prahova dar, adevărata avere constă în cele două apartamente din judeţul Constanţa, casa de locuit din Bucureşti şi casa de vacanţă, precum şi un spaţi comercial din Prahova.

Drept bunuri mobile, Scarlat a menţionat că deţine o motocicletă Aprilia şi un Peugeot 307. Ca şi bijuterii, consilierul se poate mândri cu un ceas Omega Speedmaster şi altul Baume&Mercier, ambele în valoare de „aproximativ” 8.000 de euro. Scarlat mai deţine o serie de bijuterii, tablouri şi alte bunuri moştenite dar care „nu sunt evaluate”.

Scarlat are grijă să depună ceva bani şi la bancă, astfel încât are puşi deoparte 10.000 de euro şi 13.700 de lei. Are de asemenea, şi un împrumut la bancă de 60.000 de lei pe care trebuie să-l achite până în 2016. Din salariul de consilier, Horia Scarlat a strâns anul trecut 8.167 de lei.

Horaţiu Ţică

Horaţiu Ţica: tablouri de 200.000 de euro
Horaţiu Ţica este un alt consilier despre care nu se poate spune că are grija zilei de mâine. Are trei apartamente în Capitală, ultimul cumpărat în 2008 şi se plimbă cu un Mercedes.

La capitolul obiecte de artă şi de cult, Ţica este de neîntrecut printre consilieri: are tablouri în valoare de 200.000 de euro, obiecte de artă africană de 30.000 de euro şi obiecte de cult de 3.000 de euro. În plus, consilierul mai deţine şi bijuterii în valoare de 15.000 de euro.

La capitolul venituri, consilierul se află în umbra soţiei care câştigă din job-ul de la ANAF 368.040.000 de lei. Consilierul primeşte de la primărie 107.340.000 de lei.

„Adevărul“ va continua să publice averile celor mai bogaţi consilieri, primari şi alţi funcţionari din primării.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite