Case inundate de o conductă spartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O conductă de apă s-a spart, ieri-dimineaţă, pe strada Paroşeni din sectorul 2 al Capitalei, inundând mai multe case. Reprezentanţii Apa Nova susţin că de vină a fost o maşină de mare

O conductă de apă s-a spart, ieri-dimineaţă, pe strada Paroşeni din sectorul 2 al Capitalei, inundând mai multe case. Reprezentanţii Apa Nova susţin că de vină a fost o maşină de mare tonaj care a trecut pe strada de pământ, iar primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, susţine că îi va ajuta pe locuitorii afectaţi să dea în judecată Apa Nova.
Mai multe familii care locuiesc pe străzile Paroşeni şi Petricani din sectorul 2 s-au trezit, ieri-dimineaţă, în jurul orei 9.00, cu apa în casă. "Măturam aici, în faţa firmei, pe la ora 9.00, şi am auzit o bubuitură. M-am speriat, că am crezut că au explodat gazele. Am fugit şi abia apoi am văzut că era apă", povesteşte o femeie care lucrează la o firmă care fabrică produse din plastic, de pe strada Paroşeni. O conductă de apă, cu diamentrul de un metru, s-a spart, iar jetul de apă a ţâşnit timp de peste o oră, iar gheizerul format arunca apa până la o înălţime de peste 10 metri.
Case inundate pe două străzi
Au fost inundate mai multe case, atât de pe strada Paroşeni, unde a avut loc explozia, cât şi de pe strada paralelă, Petricani. "Noroc că nu trecea nimeni pe aici în momentul ăla, că cine ştie ce se întâmpla", spune Vasilica Rizea, locuitoare pe strada Paroşeni. "Eram în casă, am auzit bubuitura şi am ieşit repede. Am văzut un jet de apă înalt, care stropea până pe strada vecină. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată pe aici. S-au tot dat telefoane, dar a durat două ore până au venit cei de la Apa Nova să rezolve situaţia", mai spune femeia. Casa ei nu a fost inundată. Doar fabrica de plastice şi alte câteva case. "Ne-a inundat pivniţa, haznalele, toate atelierele, a căzut acoperişul, motoarele de la utilaje sunt arse", se plâng angajaţii firmei de mase plastice.
Locuitorii casei aflate în spatele ate-lierului, pe şoseaua Petricani, se plâng şi ei de ce li s-a întâmplat. "S-a udat peretele dintr-o cameră, s-a inundat haznaua, jetul de apă a îndoit tabla maşinii", spune Aurica Iosif. Femeia spune că în timp ce apa îi curgea pe casă şi prin curte, nişte rromi veniseră să îi fure din gospodărie.
Vinovatul: o maşină mare
Reprezentanţii Apa Nova încercau de zor să rezolve situaţia. "S-a produs o avarie accidentală cauzată, se pare, de faptul că a trecut pe aici un utilaj de mare tonaj. Strada e de pământ şi atunci conducta s-a spart. Reţeaua de apă de aici este de 25 de ani, dar nu e veche pentru că durata de viaţă este de 50 de ani", susţine Adrian Panaghianu, director al Apa Nova.
Acesta spune că, pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, pe viitor ar trebui "să se respecte legislaţia, adică să se pună indicatoare de circulaţie". Responsabilii Apa Nova au dat asigurări că situaţia se rezolvă "în cursul zilei de astăzi (n.r. - ieri)". "Se vor face anchete sociale pentru a se stabili pagubele şi se vor lua apoi măsuri", dă asigurări Corneliu Drug, directorul Direcţiei Investiţii şi Servicii Publice din Primăria Sectorului 2. Edilul sectorului, Neculai Onţanu, i-a invitat pe toţi locuitorii afectaţi pentru a-i sprijini în formularea acţiunilor în instanţă a societăţii Apa Nova, "care se face responsabilă de incidentul petrecut". În timp ce cei de la Apa Nova lucrau la remedierea situaţiei, pe strada Paroşeni s-au adunat o grămadă de curioşi. "Să vină Gigi Becali să ne facă reţea de canalizare", spuneau oamenii.
"Ăia din Ferentari au fost curajoşi. Nu s-au lăsat până nu au obţinut ce au vrut", ziceau locuitorii de pe Paroşeni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite