Casa Poporului, cea mai frumoasă pentru bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcţia Palatului Parlamentului a fost aleasă emblematică pentru 35,6% din locuitorii oraşului, înaintea Ateneului Român şi a Palatului CEC. Rezultatul apare în studiul de anvergură „Cartografierea socială a Bucureştiului“, realizat de Departamentul de Sociologie al SNSPA din care reiese că aproape trei sferturi dintre bucureşteni au o percepţie negativă asupra oraşului lor.

Taximetrişti, poliţişti, patroni sau manageri de restaurant, personalul cultelor din Bucureşti au fost chestionaţi cu privire la calitatea vieţii, nivelul social şi cultural al oraşului.

Aproximativ 1.500 de persoane au stat „face to face“ cu cercetători despre infracţionalitatea urbană, minorităţi, gastronomie, meşteşuguri, viaţa de noapte a urbei. Cercetarea s-a desfăşurat în perioada 18 aprilie - 3mai 2010.

Pe primul loc - frica de hoţi

Cea mai gravă problemă care ar trebui rezolvată în Capitală este starea drumurilor. Răspunsul a fost dat de 44% din respondenţi. Urmează curăţenia oraşului (23%) şi traficul (22%).

De infracţionalitate se tem bucureştenii din toate cele 12 cartiere ale oraşului, iar 46% din locuitori au cel mai puţin încredere în Primăria Generală. Medicii şi profesorii încă reprezintă pentru jumătate din populaţie încrederea cea mai mare, arată graficele studiului.

Unu din cinci bucureşteni cunosc pe cineva care se droghează, este rezultatul întrebării „Cunoaşteţi personal pe cineva despre care ştiţi sigur că se droghează?“. Concluzia cercetătorilor este că acest procent este unul foarte amre, chiar dacă la nivel de simplă percepţie. În timp ce unu din patru bucureşteni ştiu pe cineva care fură la serviciu, unu din trei bucureşteni ştiu de unde pot cumpăra ţigări sau băuturi alcoolice netimbrate.

De asemenea, în studiul realizat de sociologi sunt conturate hărţile prostituţiei din Bucureşti şi ale curselor ilegale de maşini. Bucureştenii ştiu că în zona centrală, zon Gării de Nord sau în zona Mihai Bravu sunt cele mai multe bordeluri, iar cursele nocturne de maşini au loc pe bulevarde centrale, precum Kiseleff, Calea Dorobanţilor sau Magheru.

Cel mai important teatru pentru cei care locuiesc în cel mai mare oraş al ţării este Teatrul Naţional. 12% din respondenţi nu au ales niciunul.

Muzeul Antipa este pe primul loc la categoria cele mai importante instituţii muzeale, iar statuia lui Mihai Viteazul din Piaţa Universităţii este reprezentativă pentru 29% din intervievaţi. Cei mai gurmanzi dintre bucureşteni preferă bucătăria italiană în proporţie de 41%, iar 38% merg la biserică doar la evenimente speciale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite