Diseară, cărţile Adevărul la „Lecturi Urbane”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Lecturi Urbane” este un proiect care-şi propune să încurajeze lectura în locuri publice, cum ar fi la metrou, să-i recompenseze pe cei care citesc şi să-i îndemne la lectură pe cei care nu fac însă acest lucru, oferindu-le gratuit cărţi.

Adevărul Holding s-a alăturat iniţiativei şi a donat în jur de 600 de volume din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă”.

În această seară, începând cu ora 19.00, voluntari care citesc sau mimează cititul se vor plimba cu cărţi în mână, iar cele mai multe vor fi „verzi”, de la Adevărul, prin garniturile de metrou.

Direcţia aleasă este Piaţa Unirii 1 – Dristor şi retur. La finalul evenimentului, organizat de civika.ro, care va dura în jur de o oră, cărţile vor fi donate călătorilor.

Au ales cărţile în locul jocurilor pe telefon

„Lecturi Urbane” a început în urmă cu un an în metroul bucureştean, şi de atunci a crescut devenind un maraton care a adunat peste 20 de oraşe, câteva mii de voluntari şi mii de cărţi donate.

„Când merg cu metroul este un timp mort în care prefer să citesc decât să mă uit la feţele celorlalţi care şi-aşa sunt triste. Am observat că proiectul de anul trecut a avut un real succes pentru că acum suntem mai mulţi în metrou care citim decât cei care se joacă pe telefon”, a declarat Liviu Nuţă, student la Politehnică.

De asemenea, acţiunea se doreşte a fi şi un un mijloc de presiune prin care METROREX să facă o bibliotecă internă. Evenimente asemănătoare vor mai avea loc în serile de 23 noiembrie şi 14 decembrie.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite