Cărţile „Adevărul” la Târgul Kilipirim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la prima oră, bucureştenii au făcut coadă la standul „Adevărul” pentru a-şi putea completa colecţiile cu volumele pe care le-au ratat.


Casa de Editură „Adevărul” a deschis la târgul de carte de la Sala Dalles un stand de carte, muzică şi film. Târgul de carte, muzică şi film – Kilipirim -, aflat la cea de-a opta ediţie, a început azi-dimineaţă la Sala Dalles. Majoritatea editurilor care au deschise standuri la târg afişează reduceri de preţ cuprinse între 30 şi 50%.

Programul de vizitare este zilnic de la ora 10.00 până la ora 20.00, iar intrarea este liberă. Timp de patru zile, până duminică, iubitorii de cultură vor putea achiziţiona, pe lângă chilipirurile de carte nouă, produse ale anticarilor bucureşteni. De la târg nu va lipsi nici în primăvara aceasta tombola Kilipirim care pune la bătaie „o bibliotecă nouă, plină cu cărţi”.

„Fiecare editură va contribui la această bibliotecă cu 3-4 titluri de calitate, nu maculatură. Estimăm că se vor aduna în jur de 50-60 de cărţi”, a declarat Iuliana Radu, director de PR al firmei organizatoare, XpoNoi.

Tragerea la sorţi pentru tombolă va avea loc duminică, la ora 14.00.  Cea mai mare coadă era, azi-dimineaţă, la standul „Adevărul”. Mulţi dintre vizitatorii Kilipirim au trecut pragul Sălii Dalles special pentru a-şi cumpăra cărţile din colecţiile „Adevărul”. „Am venit special să caut colecţia «100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă», pentru că nu am avut timp să cumpăr săptămânal cartea”, a spus Cristina Mititelu, scenograf.

Reduceri în funcţie de data editării
La această ediţie sunt prezente 32 de edituri, un numismat şi câţiva anticari veniţi cu volume valoroase. Marii absenţi ai târgului sunt colecţionarii de obiecte vechi, care se pregătesc, însă, pentru Târgul Anticarilor din Piaţa Obor, care va avea loc vineri şi sâmbătă.

„Este posibil ca aceştia să vină la noi dacă vremea nu va fi favorabilă”, a mai spus Iuliana Radu. Cele 32 de edituri au adus, în total, aproximativ 30.000 de titluri. Cărţile puse în vânzare la târg sunt editate până la finele semetrului al doilea al anului 2008, iar reducerile se aplică în funcţie de data editării: cu cât sunt mai vechi, cu atât au reduceri mai consistente.

Spaţiu de lectură pentru vizitatori
La târgul de la Dalles este prezent şi cel mai mare anticar din Bucureşti, Ovidiu Hanu, venit cu o ofertă de 3.000 de cărţi, înscrisuri şi obligaţiuni vechi, din cele peste 10.000 pe care le deţine în total. „Cel mai scump volum de aici costă 189 de lei, «Leonardo DaVinci», iar cele mai ieftine cărţi sunt cele la 1 leu. Am cărţi din toate domeniile, mai ales în limba engleză”, a explicat Ovidiu Hanu.


Dacă la ediţia din toamnă organizatorii au surprins vizitatorii cu un laborator foto, anul acesta au pregătit un spaţiu de lectură, care vrea de fapt să anticipeze „Cafeneaua literară” ce urmează să fie deschisă, în curând, la Sala Dalles.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite