Cărţi pentru vârstnicii din sectorul 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul Holding şi Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a donat 200 de cărţi bătrânilor de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Omenia“.Seniorii din sectorul 5 vor avea ocazia să citească volume consacrate din literatura universală, precum „Notre Dame de Paris“ de Victor Hugo sau „Roşu şi negru“ de Stendhal.

Adevărul Holding prin Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPSR) a donat 200 de cărţi Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Omenia” din sectorul 5.

„Adevarul Holding a avut privilegiul să aducă bucurie unor oameni aflaţi la vârsta înţelepciunii prin cărţile donate. Consecvent ideii că accesul la cultură n-ar trebui să fie un lux, ziarul «Adevărul» a oferit bucuria lecturii unor oameni pentru care veniturile sunt insuficiente chiar şi pentru traiul de zi, iar posibilitatea de a-şi cumpăra o carte a devenit o idee excentrică“, a declarat Daniel Eberhat, director editorial al Diviziei Carte Adevărul Holding.

Reprezentanţii casei spun că aceste cărţi vor completa şi vor înnoi biblioteca de la sediul de pe Strada Oltului din sectorul 5, de unde membrii pot împrumuta oricând cărţi.

image

„Ne bucură foarte mult această donaţie. Pensionarii vor fi mai atraşi de lectură acum pentru că, pe lângă faptul că sunt noi, toate cărţile sunt foarte bune“, a spus secretarul general al Casei „Omenia“, Giorgică Bădărău.

Printre cărţile donate către pensioari se numără şi titluri precum „Notre Dame de Paris“ de Victor Hugo, „Cianură pentru un surâs“ de Rodica Ojog Braşoveanu sau „Roşu şi negru“ de Stendhal.

„Un cadou nemaipomenit de mărţişor“

Vârstnicii care au fost prezenţi astăzi dimineaţă la prezentarea volumelor, făcută de preşedintele ANPCPPSR, Sorin Mierlea, au fost entuziasmaţi de cadoul primit.

„Foarte frumos din partea lor. Este un cadou nemaipomenit de mărţişor“, a spus Eleonora Gruiu (70 de ani). Şi Jenica Filip (60 de ani) a fost încântată de colecţia Adevărul.

„Multe dintre cărţi nu le-am citit. De-acum o să vin de câte ori am ocazia să împrumut câte o carte sau o să citesc aici, la sala de lectură, între două plimbări cu nepoţeii“, a spus Jenica Filip.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite