Carte la jumătate de preţ, la „Kilipirim“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia de primăvară a târgului „Kilipirim”  îi ispiteşte pe bucureşteni cu o ofertă de 30.000 de volume de carte cu preţurile reduse până la jumătate. Colecţionarii de obiecte de artă lipsesc de la târg pentru că vor participa la sfârşitul săptămânii la un eveniment asemănător în Parcul Obor.

Târgul de carte, muzică şi film „Kilipirim”, aflat la cea de-a opta ediţie, a început ieri-dimineaţă la Sala Dalles. Peste 30 de edituri şi-au prezentat oferta de carte cu reduceri cuprinse între 30% şi chiar de 70% la unele cărţi, faţă de preţul de librărie.
Nu lipseşte nici celebra tombolă „O bibliotecă nouă, plină cu cărţi”, tragerea la sorţi având loc duminică, în ultima zi de târg, la ora 14.00.

„Fiecare editură va contribui la această bibliotecă cu trei, patru titluri de calitate, nu maculatură. Estimăm că se vor aduna în jur de cincizeci de cărţi”, a declarat Iuliana Radu, purtător de cuvânt al firmei organizatoare, XpoNoi.

Cărţile pentru copii, vedetele târgului

Cea mai bogată ofertă este cea de carte pentru copii. Preţurile sunt cuprinse între 4,5 şi 50 de lei. „Am aplicat reducerile mai mari la cărţile de colorat şi am urmărit să le stabilim preţuri mai mici faţă de târgul de carte de la Braşov, la care tocmai am participat”, a declarat Marius Drăgan, reprezentant al editurii „Girasol”.

Spaţiu de lectură pentru vizitatori

Toate cărţile puse în vânzare la târg sunt editate până la finele semestrului al doilea al anului 2008, iar reducerile se aplică în funcţie de data apariţiei. Cu cât sunt mai vechi, cu atât au reduceri mai consistente. Ovidiu Hanu este anticar şi a venit la târg cu de 3.000 de cărţi, înscrisuri şi obligaţiuni vechi.

„Cel mai scump volum de aici este de 189 de lei, «Leonardo DaVinci», iar cele mai ieftine cărţi sunt cele la 1 leu. Am cărţi din toate domeniile, mai ales în limba engleză”, a spus Ovidiu Hanu.

Cele mai mici preţuri la CD-uri şi casete au fost stabilite de „Electrecord”, care a pus în vânzare albume de muzică populară la preţuri între 5 şi 15 lei.

Casetele se vând la preţul de 3 lei. „Mă interesează ceva despre penitenciare. Am la dispoziţie două ore şi sper să am timp măcar să mă informez”, a spus Antoaneta Dumitrescu, venită de la Târgovişte, special pentru târg. 

Oferte de la târg

„Enciclopedie generală pentru copii” – carte – 45 lei
„Ghid de arhitectură” – album – 32 lei
„Gil Dobrică” –CD – 15 lei
„Dan Spătaru” – CD – 15 lei
„Ştefan Bănică” - CD – 10 lei
„Istoria Bucurescilor” – carte - 1.200 de lei
„Letopiseţul Ţării Moldovei” – carte - 600 de lei
„De l’armee du Danube” – carte – 350 de lei
Carte în limba armeană – 250 de lei
Un dinar – 100 de lei
Bancnotă cu Castelul Peleş – 350 de lei
Medalie a regelui Ferdinand I - 250 de lei
Bancnotă de 5 milioane – 500 de lei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite