Cârnatul-record, împărţit pensionarilor
0Sute de bucureşteni au stat la rând ca să primească o bucată din cel mai lung cârnat afumat din lume. Arbitrul Guiness World Records a stabilit că noul record de lungime, 392 de metri, a fost obţinut de preparatul realizat la Bucureşti.
Majoritatea pensionari, bucureştenii veniţi ieri în piaţa din faţa Palatului Parlamentului s-au înghesuit la degustarea cârnatului premiat de reprezentanţii Guiness World Records.
“Am venit de la ora 10.00, pentru că ştiam că recordul este făcut pentru noi, pensionarii, ca să gustăm şi noi un pic din cârnat, de Sărbători”, a spus Ioana Marcu, din cartierul Rahova.
Femeia a aşteptat în frig nu atât doborârea recordului, cât rumenirea preparatului. După o oră de la aducerea cârnatului în Piaţa Constituţiei, pensionara s-a aşezat la una dintre cele patru cozi pentru a-l putea gusta.
Norocoasă, a prins primele bucăţi fripte pe grătar, însă alţii au îndurat alte zeci de minute temperaturile scăzute ca să mănânce una dintre cele 12.000 de porţii din cârnat.
“Am scos nepoţelul la zăpadă, am trecut pe la căsuţe, să cumpărăm jucării, şi ne-am oprit să gustăm şi din cârnat”, a spus Ion Răduc, pensionar din sectorul 2.
Un certificat, niciun premiu
În câteva ore, cârnatul care a fost transportat prin Bucureşti cu două camioane însoţite de doi poliţişti pe motociclete a fost “devorat”. Nu înainte de a fi măsurat oficială de către arbitrul Guiness World Records, Talal Omar.
“Niciun oraş care stabileşte astfel de recorduri nu este răsplătit financiar sau cu vreun premiu. Primeşte doar un certificat”, a declarat pentru „Adevărul“ Talal Omar.
Cârnatul a fost preparat de bucătarii de la compania Caroli Foods, care au folosit peste 70 de kg de carne, slănină, condimente, usturoi, dar şi ingrediente secrete. Costul cârnatului-record nu a fost însă făcut public.
Aproape 4.000 de Mosi Craciun
Capitala a intrat astfel în Cartea Recordurilor pentru a doua oară în decurs de numai o săptămână. Prima victorie a fost înregistrată pe 21 decembrie, când aproximativ 4.000 de Moşi Crăciun au împărţit cadouri bucureştenilor care se plimbau pe străzile Capitalei de sărbători.
Cârnatul în cifre
Ingrediente: 70 de kilograme de carne, slănină, usturoi
Timp de preparare: 10 zile
Lungimea: 392,89 de metri
Porţii: 12.000
Astăzi vine rândul tortului
Ultima categorie “atacată” astăzi va fi “Cel mai greu tort cu frişcă şi cu fructe”, iar pentru realizarea acestuia lucrează deja peste 25 de oameni, de aproximativ o săptămână.
Cel mai greu tort din lume va fi oferit bucureştenilor prezenţi în Piaţa Constituţiei de către Tnuva România. În jurul orei 6.00 vor ajunge prima dată blaturile, restul tortului fiind preparat în aer liber.
Pentru a putea fi omologat recordul, tortul va trebui să cântărească peste 200 de kilograme.
Recordul va fi verificat de către reprezenatul Guiness World Records în jurul orei 12.00.