Cârnatul-record, la afumat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre recordurile mondiale pe care primarul general Sorin Oprescu a anunţat că vrea să le deţină Bucureştiul este în lucru de mai bine de cinci zile. Este vorba despre realizarea

Unul dintre recordurile mondiale pe care primarul general Sorin Oprescu a anunţat că vrea să le deţină Bucureştiul este în lucru de mai bine de cinci zile.

Este vorba despre realizarea celui  mai lung cârnat afumat din lume, pe care bucureştenii urmează să-l guste a treia zi de la Crăciun. 

Astfel, bucătarii de la Caroli vor pregăti în Piaţa Constituţiei, pe 27 decembrie, începând de la ora 14.00, cel mai lung cârnat afumat din lume.

La doborârea recordului lucrează deja peste 25 de oameni şi va fi gata peste aproximativ o săptămână. Recordul va fi prezentat spre omologare reprezentanţilor de la Guinness World Record, pentru ca apoi să poată fi savurat de către toţi cei prezenţi.

Tehnologii create special pentru record

„Lucrăm cu mare bucurie şi cu mult spor să doborâm acest record. Pentru români, tradiţiile de Crăciun sunt foarte importante şi ne dorim ca fiecare dintre ei să simtă cu adevărat spiritul Sărbătorilor în casă, în suflet şi, de ce nu, pe masă”, a spus Haluk Akdemir, CEO Caroli Foods.

Cel mai lung cârnat afumat este de fapt un cârnat cabanos, preparat după o reţetă Caroli.

În compoziţia recordului sunt mixate peste 70 de kg de carne, printre care slănină, condimente, usturoi şi bineînţeles ingrediente secrete, pentru a conferi produsului un gust proaspăt.

După procesarea cărnii, se va trece la umplerea, fierberea şi afumarea cârnatului, totul fiind realizat prin diferite tehnologii, care au fost special create pentru obţinerea acestui produs record. De asemenea, bucătarii vor acorda o mare atenţie procedeelor de transport şi manipulare, care vor fi îngreunate din cauza lungimii foarte mari a cârnatului record.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite