Carmen Bădilă: Alină inimi rănite cu esenţe florale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terapeutul tratează cu terapia florală Bach, o tehnică veche de peste 80 de ani descoperită în Anglia, bolile care au la bază suferinţe emoţionale.

Interesul lui Carmen Bădilă pentru terapiile complementare s-a manifestat ca urmare a unei grele încercări prin care a trecut în urmă cu 20 de ani. „La început am lucrat ca inginer în domeniul electronic si electrotehnic. Boala de care am suferit m-a determinat, însă, să renunţ şi să mă dedic terapiilor complementare în căutarea unei soluţii pentru boala de care sufeream“, povesteşte Carmen. Cauza bolilor este de cele mai multe ori dezechilibrul mental emoţional şi pentru fiecare reacţie emoţională negativă există o esenţă florală, consideră terapeutul.

Remedii personalizate
De pildă, teama de întuneric poate fi atenuată până la dispariţie prin esenţa de plop tremurător. Pentru persoane excesiv de îngrijorate este recomandată esenţa florală din castan sălbatic. Şedinţa de terapie constă în comunicare şi în conştientizarea problemei emoţionale.  Persoanei respective i se recomandă astfel un amestec de remedii florale Bach, care se administrează pe cale orală în funcţie de problemele emoţionale conştietizate.

Esenţele florale recomandate sunt personalizate. La sfârşitul şedinţelor, pacienţii pleacă cu o sticluţă în care se află tratamentul. Printre clienţii cei mai fideli ai terapeutului Carmen Bădilă se numără copiii. „ Cei mici îşi exprimă emoţiile prin desen. De la o şedinţă la alta, desenele lor devin mai optimiste, mai pline de viaţă, de culoare, mai organizate, exprimă mai clar ceea ce simt. Spre exemplu, am tratat un copil care desena totul numai în negru şi era foarte violent. După câteva şedinţe, a început să deseneze în culori. A pictat chiar şi un soare “, îşi aminteşte terapeutul.

Panica, frica şi fobiile, în top
Remediile folosite în terapia sunt produse la Centrul Bach care se află la circa 30 de kilometri de Oxford. Tincturile-mamă sunt duse la Londra unde li se adaugă coniac pentru conservare. Primele remedii florale au fost preparate din roua colectată dimineaţă şi din inflorescenţele unor plante. Folosite cu succes în toată lumea, cele 38 de remedii florale Bach determină schimbarea atitudinii faţă de cei din jur, faţă de viaţă şi de boală şi determină o recuperare mai rapidă.

Mulţi dintre pacienţii care îi calcă pragul lui Carmen se confruntă cu stări de panică, de frică sau cu fobii. „De când am început să aplic  terapia cu remediile florale Bach am constatat cât este de eficientă, în ciuda simplităţii aplicării acesteia. Persoanele timide, geloase, suspicioase, cele care suferă de insomnia şi atac de panică pot apela la această tehnică“, mai explică Carmen Bădilă.

Profil:
Nume: Carmen Bădilă
Născută: octombrie 1958, Breaza (Prahova)
Studii: Institutul Politehnic Bucureşti
Experienţă: Face terapia florală Bach, homeopatie, fitoterapie şi masaj Shiatsu.

 Ce îi place
„Îmi plac culorile. Iubesc fizica, pictura şi în timpul liber pictez peisaje şi portrete. O altă pasiune este homeopatia. Cursurile în acest domeniu le-am absolvit sub îndrumarea echipei de homeopaţi de la London College of Classical Homeopathy“, spune Carmen.
 Ce nu îi place
„Urăsc violenţa fizică şi verbală. Cred că pentru fiecare problemă există cel puţin o soluţie. Nu-mi plac lucrurile impuse. Le consider un gest de egoism extrem. Un alt lucru pe care nu-l suport este traficul din Capitală“, mai spune femeia.

Întrebări şi răspunsuri
Ce planuri ai?
Vreau să scriu o carte în care să îmbin psihologia cu terapiile complementare şi cu fizica atomică. Astfel, sper ca terapia florală să fie mai populară. Aceasta poate schimba atitudinea şi relaţiile dintre oameni.
 Copiii ţi-au moştenit abilităţile pentru terapiile complementare?
Fiica mea se ocupă de partea de marketing la o firmă cu produse parafarmaceutice.
 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite