Ultimele metode de furat maşini de lux. Află care sunt cele mai cunoscute clanuri de hoţi care acţionează în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul acestui an, polițiștii au avut mai multe acțiuni în Bucureşti pentru prinderea indivizilor care s-au specializat în furturile autoturismelor de lux. Hoții s-au „antrenat“ și au trecut de la jefuirea șoferilor, la păcălirea firmelor de asigurări.

CITEȘTE ȘI: Clanul Geamănu, liber la hoţii şi tâlhării

VIDEO Cum să furi un BMW cu platforma

Codul secret al hoţilor de autoturisme de lux

Escrocherii cu asigurări de lux: Maşini scumpe vândute în Orient şi apoi declarate furate

Pe 19 aprilie 2011, polițiștii au declanșat percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa, pentru prinderea membrilor grupării Giuleşti, suspectată de comiterea mai multor furturi auto.

În urma percheziţiilor au fost depistate patru persoane din Bucureşti, respectiv, Dumitru P. , de 24 de ani, Adrian S., de 28 de ani, Marius-Claudiu F., de 21 de ani, Ionel-Dorinel L., de 21 de ani.

Cei patru erau căutați pentru săvârşirea, în perioada aprilie - noiembrie 2010, a mai multor fapte de tâlhărie şi furt.

Poliţia Română informa anterior că membrii grupării sunt acuzaţi pentru mai multe fapte, respective pătrunderea prin efracţie în peste 30 de societăţi comerciale, trei oficii poştale, două bănci şi într-un vagon marfă, fiind suspectaţi de sustragerea a 11 case de bani, spargerea a trei bancomate, precum şi de comiterea a cinci fapte de tâlhărie.

Ei au mai fost acuzaţi că sustrăgeau de la autoturisme, bani, tichete valorice, bijuterii din aur, aparate de aer condiţionat, telefoane mobile.

Clanul Geamănu, în libertate

Un alt lider interlop cunoscut pentru fapte asemănătoare a fost eliberat anul trecut după ce a invocat în instanţă că s-a pocăit. Gruparea de interlopi condusă de Ilie Alexandru, zis „Sandu Geamănu”, din care fac parte şi cei care i-au furat Mercedesul lui Gigi Becali,  avea la  activ zeci de furturi şi tâlhării.
Patru membri ai clanului, dar şi șeful lor „Sandu Geamănu” au fost trimiși în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 fiind acuzaţi de mai multe tâlhării în parcări şi de furtul mai multe autoturisme scumpe.

Rețele în Ilfov, Cluj, Giurgiu și Brașov

Și pe 23 iunie au avut loc percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, persoanele vizate fiind căutate pentru furtul maşinilor de lux. Una din metodele de lucru folosite era oprirea în trafic a unor maşini scumpe şi jefuirea şoferilor.

Anchetatorii spuneau că la ultima lovitură, suspecţii au furat un autoturism de lux, iar șapte persoane au fost duse la audieri, la IPJ Ilfov. Poliţiştii de la Furturi Auto din Capitală au avut și pe 14 iulie acțiuni în Bucureşti, Ilfov, Giurgiu şi Cluj, pentru destructurarea unei reţele de hoţi de maşini de lux.

Reţeaua vizată de acţiunea poliţiştilor era specializată în furtul de maşini de lux, pe care ulterior le dezmembra, pentru a vinde piesele. Printre victime se numără fotbalistul Dănuţ Perjă, dar şi fiul medicului Naum Ciomu.

Cei doi au depus plângere după ce maşinile lor, o Toyota şi respectiv un BMW, au fost furate. Pe 6 iulie, o nouă operațiune a vizat hoții de mașini și au fost făcute șase în Capitală, fiind  vizate fiind două grupări specializate în furturi auto.





București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite