GALERIE FOTO „Caragialiana”,în faţa Teatrului Naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

AMPLASARE 14 dintre cele 16 statui ale monumentului dedicat operei lui I.L. Caragiale au fost aduse pe esplanada TNB. O echipă de muncitori licrează deja la montarea lucrării-gigant „Caragialiana”, semnată de Ioan Bolborea, în Piaţa Universităţii.

Statuile au o greutate totală de 16 tone şi 7 metri înălţime. Lucrarea a fost începută în 2005 şi abia anul acesta este pregătită de „reprezentaţie“ în faţa bucureştenilor. Trahanache, Caţavencu, Ziţa, Brânzovenescu, Farfuridi şi Goe sunt câţiva dintre eroii lui Nenea Iancu, ce vor sta din decembrie pe o scenă-căruţă, în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti.

hdjkasdh

Atitudini teatrale
Doamna Bulandra fumează, Dem Rădulescu (Farfuridi) ţine un discurs lângă Mircea Diaconu (Brânzovenescu), Birlic soarbe dintr-o ceaşcă de cafea, iar părintele lor, Nenea Iancu, îi priveşte din fotoliu, toţi ascultând muzică de patefon.

Singurele sculpturi suspendate ale grupului sunt  doi îngeraşi albaştri. „Într-o lună cred că va fi gata. Săptămâna aceasta turnăm ultima placă de beton şi, dacă vreme ţine cu noi, în mai puţin de două săptămâni aşezăm pe postament cele 16 statui”, a declarat sculptorul Ioan Bolborea, pentru „Adevărul de Seară”.

image

Proiectul a costat un milion de euro
Artistul Ioan Bolborea a câştigat concursul din 2002, organizat la 150 de ani de la naşterea lui Caragiale, concurs ce a avut ca temă realizarea unei sculpturi care să reprezinte cât mai bine opera şi pe marele dramaturg.

Proiectul a fost comandat în urma cu opt ani şi a costat un milion de euro. Banii au fost plătiţi de Primăria Capitalei şi Ministerul Culturii.

dsdewqd
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite