Bucureşti: S-a redeschis Grădina Capitol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În centrul Capitalei s-a deschis ieri publicului, pe fosta stradă Sărindar, spaţiul din spatele cinematografului Capitol.

Evenimentul „Teatrul de Vară CAPITOL MMIX/© Save or Cancel“ aduce timp de o lună cultura urbană mai aproape de bucureşteni. 

În perioada 24 iulie - 23 august, Save or Cancel readuce în circuitul public Grădina Teatrului Capitol printr-o serie de evenimente cultural-artistice. Astfel, evenimentele vor varia de la expoziţii fotografice, proiecţii de film, workshopuri şi ateliere dedicate creaţiei, la dans sau lansări de carte. „Suntem deschişi la orice propunere, proiect sau iniţiativă cultural-artistică, pornind de la premisa că spaţiul public ar trebui să preia şi să poarte caracteristicile comunităţii care îl foloseşte”, spune Andrei Racoviţan, unul dintre organizatori.

Printre iepuri şi porumbei

Grădina Capitol, monument istoric, era în perioada interbelică locul preferat de bucureşti pe timp de vară. Acum, decorul  este parcă desprins din „Cartea Junglei“: copaci care şi-au întins rădăcinile printre crăpăturile zidurilor, perdea de iederă peste un întreg perete şi animale ce se cuibăresc prin cotloane. Bucureştenii au putut vedea aseară, de la ora 21.00, „Voyage dans la lune” de Georges Méliès, primul film care a fost proiectat la deschiderea Grădinii Capitol, în 1921.

Petrecăreţii se pot desfăta cu băuturi răcoritoare de la barul amplasat în incinta grădinii, iar cei care vor să fugă de aglomeraţie se pot ascunde la etaj, unde se vor odihni pe perne uriaşe, sub cort. Muzica completează ambianţa, iar vechi decoruri de la Teatrul Mic sunt împrăştiate prin curte.
 
Lansare de carte în aer liber

Organizatorii speră ca anul acesta să adune mai mult de 4.000 de vizitatori. „În mod sigur vom găzdui lansarea unui album de fotografie foarte drag nouă, „Cântecul Lebedei Mute“ de Helmut Ignat, şi vom avea un colţ dedicat lecturii, unde vizitatorii se vor putea relaxa citind o revistă, un ziar sau o carte. Vizitatorii vor găsi aici un spaţiu amenajat pentru donaţii în jucării şi materiale didactice care vor ajunge la Grădiniţa din Siliştea-Gumeşti“, povesteşte Cristina Popa, organizator.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite