Bucureşti: O nouă victimă pe şantierele Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al 11-lea accident în care a fost implicat un muncitor din construcţii a avut loc în această dimineaţă, în zona Piaţa Sudului. Muncitorul care lucra la cosntrucţia unui mall a căzut de la zece metri înălţime şi a fost transportat de urgenţă la spital.

Accidentul a avut loc la mallul care se construieşte în apropierea Pieţei Sudului. La sosirea jurnaliştilor „Adevarul de Seara“, paznicii au devenit foarte agitaţi şi au închis accesul în şantier.
„A căzut un băiat. Era plin de sânge pe faţă! L-a luat salvarea. Nu ştim din ce cauză s-a produs accidentul“, a spus unul dintre comercianţii de la poarta şantierului.

Procurorii fac cercetări
Muncitorul care a căzut se numeşte Petrescu Florin, este din Capitală şi are 30 de ani. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat că lucrătorul în construcţii a căzut de la aproximativ zece metri înălţime şi că în prezent procurorii fac cercetări la faţa locului pentru strabilirea condiţiilor în care s-a produs incidentul.

Din primele informaţii se pare că muncitorul s-a urcat pe schele cu mai mulţi colegi, fără să se asigure şi fără cască de protecţie. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Anca Onofrei, a declarat că un echipaj SMURD s-a deplasat de urgenţă la faţa locului iar pacientul a fost transportat la Spitalul Bagdasar.

Zece morţi pe şantierele Capitalei de la începutul anului
Şantierele Capitalei au devenit adevărate morminte pentru muncitorii în construcţii. De la începutul anului, zece muncitori şi-au pierdut viaţa şi alţi 39 au rămas cu probleme de sănătate pentru tot restul vieţii numai în ultimele luni. Cel mai grav accident a avut loc în luna mai, pe şantierul de la Pasajul Băneasa. Un mal de pământ s-a prăbuşit peste patru muncitori. Numai unul dintre ei a scăpat cu viaţă.Cauzele producerii celor mai multe dintre accidente sunt legate de nerespectarea normelor de protecţie a muncii.

Amenzi de 14.000 lei în cinci zile
Opt şantiere au fost verificate de Corpul de Control al Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, împreună cu inspectorii de specialitate de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, ENEL şi Apa Nova în perioada 10 - 14 august, în sectoarele 1, 4, 5 şi 6. Aceştia au acordat amenzi în valoare de 14.000 lei şi au sistat temporar activitatea acolo unde au fost găsite deficienţe.

Principalele probleme vizau: lipsa elementelor de protecţie pentru muncitori, fişe de instruire întocmite necorespunzător sau plan de securitate şi sănătate neavizat de coordonatorul de securitate şi sănătate.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite