Bucureşti: Târg de animale în buricul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri a început cea de-a XIV-a ediţie a Târgului Internaţional de Agricultură Indagra Farm. Expoziţia, care se va încheia duminică, se desfăşoară în incinta complexului Romexpo.

La acest târg sunt prezentate produse şi tehnologii noi din domeniul agriculturii şi zootehniei, precum şi agronutrienţi pentru legume, flori şi livezi.

Proprietarii de animale au fost foarte solicitaţi încă din prima zi a târgului, datorită faptui că standurile cu animale au fost cele mai vitziate. Văcuţele din rasa Charolaise au trezit interesul vizitatorilor, fiind cele mai masive animale prezentate la târg.

„Această rasă este originară din Franţa. Fiind o rasă de carne, aceste vaci nu se mulg, doar îşi alăptează viţeii, până la vârsta de 7 luni. La ferma noastră avem în jur de 100 de capete. Taurul pe care l-am adus la expoziţie se numeşte Chicago, este în vârstă de doi ani şi jumătate şi cântăreşte o tonă. Iar pe cele două vaci le cheamă Concurence şi Colombie şi sunt de aceeaşi vârstă cu Chicago“, a spus Nistor Burduhos, administratorul fermei Lucos din Suceava.

image


Şi păsările s-au bucurat de succes la acest târg, fermierii venind aici cu tot felul de zburătoare, de la porumbei până la curcani.

Din cele 475 de companii care participă la târgul Indagra Farm 2009, 184 sunt străine, un lucru bun, atât pentru vizitatori, care se pot bucura de o diversitate mai mare, cât şi pentru exponanţi, care pot face schimb de idei şi de experienţe.

Ediţia Indagra Farm din acest an este organizată pe o suprafaţă de 21.600 mp, din care 13.600 mp interior şi 8.000 mp exterior.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite