Bucureşti: Rollerii s-au întrecut în centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivi de performanţă, dar şi amatori din Bucuresti şi din ţară au participat aseară la un cross de role organizat pe traseul Piaţa Constiţutiei-Piaţa Unirii.

Deşi organizatorii estimau că vor participa în jur de 250-300 de oameni, din cauza ploii numărul lor a fost de doar 45.

“Mi-a fost puţin teamă că nu se va ţine din cauza ploii. Dacă asfaltul este umed, mergi ca pe gheaţă, dar a fost bine până la urmă. Am venit de plăcere şi pentru că este un eveniment important “, a declarat Alexandru Spiridion, tânărul de 24 de ani care a câştigat la categoria fitness 16 -30 de ani.
 
Întrecerea a început la ora 21.25, după ce la ora 21.00 a fost oprită circulaţia maşinilor în zonă.

La înscriere, participanţii au primit tricouri sau bandane, lanterne frontale, dar şi cipuri de contorizare a timpului. Rollerii s-au întrecut la probele de viteză şi fitness, proba de fitness la băieţi fiind pe grupe de vârstă: 16- 30 de ani şi peste 30 de ani. Cel mai vârstnic participant a fost un bărbat în vârstă de 62 de ani.

Concurenţii la categoria fitness au avut de parcurs cinci ture, iar cei de la viteza opt, fiecare tură având aproximativ 1,3 kilometri.

Organizatorii le-au oferit câştigătorilor role, băuturi energizante, dar şi tichete promoţionale pentru a-şi cumpăra produse din cele mai cunoscute magazine sportive din Capitală.

Ocupanţii primului loc au fost: Ciprian Bălănescu (viteză băieţi), Daniela Dumitru ( viteză fete), Alina Macău ( fitness fete, categoria 16-30 de ani), Alexandru Spiridion (fitness baieţi, categoria 16-30 de ani), Radu Puşcaşu (fitness băieţi, categoria peste 30 de ani).

Printre participanţi au fost foarte mulţi sportivi de performanţă


“Mă antrenez de la şapte, opt ani şi am în jur de 13 antrenamente pe săptămână“ spune Ciprian Bălănescu, câstigatorul categoriei viteză. Acesta are 24 de ani şi este campion naţional la triatlon, duatlon şi patinaj viteza maraton.

Pe de altă parte, Daniela Dumitru, multiplă campioană naţională la patinaj viteză spune ca acest sport i-a intrat în sange.

“E ca un drog. Acum mă pregătesc pentru Olimpiada de Iarnă de la Vancouver. Fac acest sport de la 14 ani şi mă antrenez între sase şi opt ore zilnic“, afirmă tânara de 22 de ani.

Cross-ul a fost organizat de revistele Mbike si Knox, aceasta fiind cea de a doua ediţie prima având loc pe 20 iunie în Parcul A.I.Cuza (IOR).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite