Bucureşti: Primăria Capitalei a cenzurat o expoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a interzis o expoziţie despre dezastrul arhitectural al Bucureştiului, pe motiv că fotografiile creează o imagine negativă asupra oraşului.

Expoziţia, care urma să fie organizată în pasajul Universităţii a primit iniţial aviz favorabil din partea Administraţiei Străzilor, însă mai avea nevoie şi de acceptul Direcţiei Dezvoltare Turism din cadrul Primăriei Capitalei.

CONDAMNARE. Inspectori din Primăria Capitalei, condamnaţi pentru mită

MUTARE. Primăria Capitalei se va muta, timp de trei ani, într-un sediu nou

„Am vorbit cu cei din cadrul direcţiei, iniţial ne-au zis că nu avem nevoie de acordul lor, însă cu trei zile înainte de eveniment am primit pe fax refuzul lor”, a declarat Catiuşa Ivanov, coordonatoarea proiectului.

„Expoziţia crează o imagine negativă asupra Capitalei ceea ce contrastează obiectivului direcţiei de a promova şi a dezvolta imaginea de capitală turistică europeană a municipiului Bucureşti”, se arată în răspunsul Direcţiei adresat Uniunii Arhitecţilor, unul dintre organizatorii evenimentului.

DECIZIE. Primăria Capitalei vrea să ridice autovehiculele care staţionează ilegal

BĂTAIE. Lupte greco-romane la Primăria Capitalei - VIDEO


Expoziţia de 22 de fotografii care a fost mutată în pasajul care leagă staţia de metrou Universitate de strada Batiştei, tratează tema amplasării construcţiilor moderne în arii protejate, denunţând atât alăturările arhitecturale nefericite cât şi distrugerea Bucureştiului vechi. Fotografiile pot fi vizionate până la 8 noiembrie.

BUCUREŞTI. Pe mâna cui rămâne Primăria Capitalei?

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite