Bucureşti: Pericol pe o stradă din centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trecătorii de pe Strada Fluviului îşi riscă zilnic viaţa din cauză că lucrările la ţevile de apă nu sunt semnalizate corespunzător. 

Accidentele de muncă de pe şantiere din ultima vreme nu îi sperie  pe constructori, care continuă să nu semnalizeze lucrările

Firma Nitzu Construct, subcontractată de RADET să execute lucrările subterane de înălţare a zidului ce îngrădeşte ţevile de apă, nu a semnalizat în niciun fel gropile săpate pe Strada Fluviului din sectorul 1.

Astfel, siguranţa trecătorilor şi a locuitorilor din zonă este serios periclitată, mai ales pentru că trotuarul care putea fi folosit de pietoni este ocupat de maşini. „Trec mereu pe aici şi n-am văzut vreodată măcar un gărduleţ sau un semn. Trebuia să pună măcar o bandă de atenţionare, nu mai zic că era normal să asigure un loc prin care pietonii să poată circula“, a spus indignată Ana Maria, care trece zilnic pe această stradă.

Nici locuitorii din zonă nu sunt mulţumiţi de modul în care se execută  lucrările. „Eu am un băieţel în vârstă de doi ani şi trei luni şi nu pot să ies cu el în faţa casei pentru că mi-e teamă să nu cadă în gropa ăstora“, a zis Monica Mistreţu, care locuieşte pe Strada Fluviului.

Locuitorii vandalizează indicatoarele
Şeful de echipă, Tudor Ţaparale, cel care îi coordonează pe muncitorii de la Nitzu Construct spune că măsurile obligatorii de siguranţă nu s-au adoptat din cauza locuitorilor. „Acesta e un cartier rău famat. Noi punem indicatoare seara când plecăm, dar vin ţiganii şi le aruncă în gropi peste noapte. În timpul zilei nu le punem pentru că se dau materiale, se încarcă pământ şi ne incomodează“, explică şeful de echipă.

Brevetul verde, lege doar pe hârtie
Potrivit unei hotărâri de consiliu general, constructorii care realizează lucrările pe străzile Capitalei sunt obligaţi să izoleze în întregime şantierul astfel încât să nu permita accesul decât pe căile special amenajate şi să izoleze perimetrul încojurându-l cu panouri pe toată lungimea.

De asemenea, firmele de construcţii sunt obligate de lege să asigure trasee pietonale de trecere pe toată perioada execuţiei lucrărilor şi să ia toate măsurile de semnalizare şi iluminare a zonei de lucru atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Reglementările sunt conţinute de Brevetul verde, proiect aprobat de municipalitate la sfârşitul lunii iunie. Nerespectarea acestor prevederi atrage răspunderea contravenţională şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 500 de lei şi 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite