Bucureşti: Pană de curent de 24 de ore în centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care locuiesc pe străzile Ion Ciurea, Remedea, Alecu Mateevici, Manu şi Coravu nu aveau energie electrică nici azi-dimineaţă.

Avaria care a lăsat câteva zeci de familii din cartierul Vatra Luminoasă fără curent electric s-a produs ieri în jurul orei 10.00. Depanatorii de la Electrica s-au prezentat să rezolve problema abia în jurul orei 14.00.

Aceştia au constatat că transformatorul a cedat din cauza suprasolicitării şi mai multe cabluri din interior au ars, lăsând fără curent cinci străzi. „Transformatorul vechi care a ars nu a mai făcut faţă suprasolicitării, dar nu ştim ce a provocat-o. În locul lui am pus unul mai puternic, iar în cursul acestei zile vom finaliza toată operaţiunea“, a spus unul dintre muncitorii care încercau azi-dimineaţă să rezolve defecţiunea.

Locuitorii din zonă acuză Electrica

Dar chiar când au terminat de înlocuit transformatorul, locuitorii din zonă au ieşit revoltaţi din case reproşându-le muncitorilor că nu s-au ocupat de defecţiune aşa cum ar fi trebuit. „V-aţi bătut joc de 2.000 de oameni! O să ne vedem în instanţă! Aici nu suntem în Kongo să vă bateţi joc de noi în halul ăsta!“, a spus un locuitor de pe strada Alecu Mateevici. Acesta a adăugat că, aseară, în jurul orei 22.00, reprezentanţii Electrica le-au promis că problema va fi rezolvată într-o oră, însă după doar zece minute au plecat şi nu s-au mai întors până azi-dimineaţă.


Şi ceilalţi vecini erau supăraţi pe muncitori, spunând că din cauza lor li s-au stricat alimentele în frigider sau au rămas cu hainele în maşinile de spălat. „De ieri dimineaţă ne-au lăsat fără curent. Nu e posibil aşa ceva! Am rămas cu rufele în maşina de spălat şi aştept să le scot. A mai fost oprit curentul şi marţi de la 9.00 la 14.00. De ce nu au rezolvat atunci problema?“, a spus Maria Guban, o locuitoare de pe strada Ion Ciurea.


Reprezentanţii Electrica spuneau azi-dimineaţă că problema va fi rezolvată în cursul acestei zile. „Este vorba de o intervenţie destul de complicată, de aceea a durat atât de mult reparaţia. Oricum, situaţia se va remedia înainte de ora 12.00“, declara azi-dimineaţă Alina Pascu, reprezentanta companiei Electrica.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite