Bucureşti: Încă trei zile de sărbătoare, dedicate Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seria evenimentelor aniversare, prilejuite de împlinirea a 550 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului, se încheie duminică. La acest sfârşit de săptămână, bucureştenii sunt invitaţi să se distreze de Ziua Bucureştiului, participând la expoziţii, parade, concerte şi spectacole.

Evenimentele aniversare, începute sâmbătă, 12 septembrie 2009, continuă cu noi oferte de petrecere a timpului liber, care se vor încheia pe 20 septembrie 2009, de Ziua Bucureştiului.

Nostalgicii vor avea prilejul să simtă atmosfera Bucureştiului de altădată, iar cei care vor dori să vadă spectacole de teatru sau să viziteze muzee, vor avea parte de oferte gratuite.

Întâlniri cu Bucureştiul de altădată

Începând de astăzi şi până duminică, între orele 10.00 şi 17.30, Arcul de Triumf este deschis spre vizitare. Bucureştenii vor vedea aici expoziţiile „Marele Război al Reîntregirii Neamului“ (fotografie şi film), „Heraldica Marilor Familii Boiereşti“ (efigii din bronz, fotografii), „Arcul de Triumf în Imagini“ (fotografii, machete) şi „Marea Unire de la 1918“ (coroanele şi sceptrul regal reproduse în fotografii, scara 1:1).

Cei care doresc să vadă uniformele de gală ale pompierilor pot merge astăzi La Foişorul de Foc unde  are loc o inedită expoziţie dedicată eroismului pompierilor bucureşteni.

La Palatul Voevodal Curtea Veche este deschisă expoziţia „Ipostaze Medievale“, iar în holul Primăriei Capitale se poate vizita expoziţia cu imagini ale edificiilor din Bucureşti, realizate de pictorul Vitalie Butescu.

În Piaţa Constituţiei, de la ora 18.45 începe „O Seară Românească“.

Spectacole şi plimbări cu tramvaiul cu cai

Melomanii pot merge mâine seară de la ora 21.00 în Piaţa Constituţiei pentru a asculta un concert extraordinar al sopranei Angela Gheorghiu şi al tenorului Vlad Miriţă.

Părinţii sunt invitaţi să-i ducă pe cei mici la Circul Globus unde sâmbătă şi duminică, de la ora 16.00, are loc spectacolul „D’ale lui Mitică”. 

În weekend, în Herăstrău, la Roata Mare, va avea loc, de la ora 17.00, un spectacol de dresură şi acrobaţii cu cai, prezentat de trupa Vali Vasilescu, iar în curtea Palatului Cotroceni, se vor desfăşuraîntre orele 11.00 şi 17.00 mai multe evenimente culturale şi distractive, sub genericul „Început de veac la Cotroceni“.

Noaptea albă a Bucureştilor

Teatrele şi muzeele din subordinea Primăriei Capitalei îşi vor deschide porţile în noaptea de 19 spre 20 septembrie 2009. Lista acestor instituţii şi oferta lor artistică se pot afla accesând site-ul www.pmb.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite