Bucureşti: Centrul Capitalei, cuibul traficanţilor de heroină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

37 de persoane au fost reţinute pentru trafic de droguri, ieri-dimineaţă, în zona Unirii din Bucureşti, în urma unei acţiuni a poliţiştilor antidrog şi a jandarmilor. Oamenii legii au confiscat aproape două kilograme şi jumătate de heroină, cea mai mare cantitate descoperită în acest an în Capitală. (GALERIE FOTO)


Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu procurorii de la DIICOT şi cu membri ai Jandarmeriei au reuşit anihilarea celei mai mari reţele care se ocupă cu traficul internaţional de heroină din Capitală.

Acţiunea de ieri-dimineaţă a început în jurul orei 5.00, cu reţinerea a două femei care livrau unui dealer de stupefiante, 62 de grame de heroină.

În jurul orei 6.00, poliţiştii antidrog împreună cu jandarmii, au descins, simultan, la 18 adrese din Capitală şi din judeţul Giurgiu, la reşedinţele şi domiciliile membrilor reţelei. Cele 37 de persoane reţinute au fost duse la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimilaitate Organizată şi Terorism din Capitală.

2,5 kilograme de heroină confiscate
În urma acesti acţiuni, au fost confiscate aproximativ 2,5 kilograme de heroină, 85 de comprimate de metadonă, peste 15.000 de lei şi 12.150 euro care provin din traficul de droguri. De asemenea, au fost reţinute trei maşini în valoare totată de 100.000 de euro, precum şi diferite instrumente folosite pentru distribuirea drogurilor.

Dintre cele 37 de  persoane reţinute, trei sunt cetăţeni bulgari şi restul sunt de origine română. Drogurile erau procurate din Turcia de liderul reţelei, un cetăţean bulgar, şi livrate în Bucureşti, unde erau distribuite de liderii locali ai reţelei.

Câştiguri de peste jumătate de milion de euro
Misiunea de ieri reprezintă continuarea unei acţiuni mai ample, iniţiată la data de 19 iunie a acestui an, când cinci membri ai aceleaşi reţele au fost reţinuţi în timp ce tranzacţionau aproximativ două kilograme de heroină în apropierea municipiului Giurgiu.

Conform cercetărilor agenţilor Poliţiei Române, banda mafiotă destructurată ieri obţinuse, în ultimii ani, câştiguri de peste jumătate de milion de euro din traficul de stupefiante.

„Acţiunea de ieri este punctul culminant al unei investigaţii care a fost documentată mai multe luni“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite