Capitala intră în iarnă cu sute de gropi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de străzi cu gropi şi trotuare pe care s-au efectuat lucrări până acum câteva săptămâni au fost lăsate neacoperite în mai multe zone din Bucureşti. Administraţia Străzilor a finalizat până acum lucrările de reabilitare pe 8 străzi şi a executat lucrări de reparaţii pe alte 14 străzi din Capitală.

Mai multe artere principale din Bucureşti, precum Aviatorilor, Constantin Prezan,  Strada Popa Tatu sau Tudor Arghezi au intrat în această toamnă în reabilitare. O parte dintre acestea au fost refăcute, altele au rămas cu porţiuni neterminate, iar pe  unele dintre ele autorităţile nu s-au apucat deloc de asfaltat. Mai mult, lucrările efectuate la reţelele de canalizare, gaze sau electricitate au lăsat şi ele în urma lor gropi acoperite doar cu pietriş sau nisip.
Şoferii păţiţi enumeră mai multe străzi ciuruite prin Capitală. Astfel, Fabrica de Glucoză, Eminescu, Inginer Iorceanu, Lizeanu, Teiul Doamnei, Dimitrie Onciul, intersecţia Străzilor Traian cu Mecet sau Ramuri Tei cu Grigore Moisil, sunt doar câteva dintre arterele pe care, ori sunt gropi în asfalt, chiar în mijlocul străzilor, ori au rămas în urma lucrărilor efectuate la reţelele de utilităţi.

„Am dat 200 de lei să-mi repar scuterul”
Ionuţ Rotaru, un tânăr din Capitală care tocmai trecuse peste groapa din intersecţia Fabrica de Glucoză cu Barbu Văcărescu, povesteşte cum în urmă cu vreo două luni şi-a dus scuterul la reparat din cauza gropilor din carosabil.

Mai multe strazi din Capitala au ramas cu gropi in urma interventiilor la retelele de utilitati.
Foto: Lucian Muntean

„Am dat 200 de lei sa-mi repar scuterul. Pe anumite străzi, fără să vrei trebuie să treci prin ele pentru că sunt atât de multe încât nu poţi să le ocoleşti”, a spus el. Unii şoferi susţin că s-au obişnuit cu astfel de drumuri. „Aşa sunt toate de ani de zile! Tre’ să fii deştept, să te bagi, să le ocoleşti că altfel îţi rupi maşina şi tot tu scoţi bani din buzunar să o repari. De 30 de ani sunt şofer şi deja sunt resemnat”, a spus Petre Niculae, un taximetrist.
Gropile care au rămas în trotuare reprezintă un pericol şi pentru pietoni, aceştia fiind nevoiţi să le ocolească chiar prin şosea.

Restricţii de iarnă
Administraţia Străzilor a finalizat până acum lucrări de reabilitare pe 8 străzi şi a executat lucrări de reparaţii pe alte 14 străzi din Capitală, iar reprezentanţii susţin că acolo unde au început lucrările vor fi continuate îndiferent de vreme. Pe parcursul acestei ierni, circulaţia va fi restricţionată în zonele Pipera-Barbu Vacarescu şi Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu unde se lucrează la noua autostradă, iar alte străzi în lucru în această perioadă mai sunt Ciuca Ştefan, Dezrobirii, Cetatea de Baltă, Strada Gării de Nord sau Berzei.

image
Foto: Lucian Muntean
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite