Capitala intră în era bicicletelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două noi centre de închiriere a vehiculelor pe două roţi s-au deschis în această vară în Bucureşti. Pasionaţii de plimbări, dar şi cei care vor să facă sport, au de ales biciclete din mai multe reţele de distribuţie, cu peste 15 centre de împrumut.

Traficul din ce în ce mai sufocant din Capitală îi împinge pe bucureşteni la soluţii alternative: bicicleta a devenit din ce în mai folosită. În parcuri şi pe traseele, chiar dacă schilodite de pe trotuare, tinerii, părinţii cu copii şi străinii aleg varianta transportului eco.

În weekend, cicliştii amatori aleg din ce în mai mult să petreacă timpul în şa, şi au la dispoziţie două noi centre de închiriere de biciclete fiind deschise recent în Parcul Titan şi Parcul Drumul Taberei.

Bicla se returnează la oricare centru

Reţeaua Cicloteque administrează în total cinci centre în oraş: Parcul Tineretului (intrarea Şincai), Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle), Facultatea de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu Nr. 36-46), Parcul Drumul Taberei (fostul Moghioroş) şi Parcul Titan. Patru sute de biciclete Cicloteque pot fi închiriate la tarife standard şi reduse, iar returnarea se face în oricare dintre centrele reţelei. Programul la care puteţi închiria biciclete este de luni până duminică, între orele 8.00 şi 22.00. „Parcurile sunt pline de bicilişti şi asta mă bucură. Oamenii simt nevoia să facă mişcare şi e încurajator, chiar dacă aleg bicicleta doar în weekend“, a spus Dan, un împătimit al mersului pe două roţi.

La Pedale închirierea este gratuită, pe baza buletinului, iar programul centrului este de luni până vineri, între orele 11.00 şi 19.00 şi în weekend de la 10.00 la 19.00. Aveţi la dispoziţie punctele de împrumut din Parcul Kiseleff şi cea din Parcul Herăstrău, din zona de skating. Puteţi închiria pentru două ore trei biciclete pe baza unei cărţi de identitate.

Pe site-ul i-velo.ro, pasionaţii de ciclism pot rezerva biciclete pe care le pot folosi exclusiv pe o perioadă de până la două zile. Taxa pentru o oră de pedalat I’Velo este 3 lei/ bicicletă, iar pentru o zi, 15 lei/ bicicletă. „În felul acesta utilizatorii I’Velo ne pot ajuta să susţinem dezvoltarea proiectului I’Velo atât în oraşele în care suntem prezenţi, cât şi în alte oraşe din ţară”, a declarat Raluca Fiser, preşedinte Green Revolution. Site-ul bicla.ro, pentru biciliştii urbani amatori, a adunat toate centrele de închiriere, dar vă oferă şi sfaturi, ştiri sau noutăţi din domeniu.

Cât te costă

Cicloteque

1 oră  - 2 lei, redus 1 leu; 1 zi - 10 lei, redus 5 lei; 2 zile - 20 de lei, redus 10 lei

Bate Şaua (Veloteca)

60 de lei/ zi, închirieri căşti: 6 lei/ zi

My Bike

40 de lei / zi + cască; 25 de lei/ jumătate de zi + casca

Rait a bike

2 ore - 10 lei, 4 ore - 20 de lei, 10 ore - 40 de lei

Ciclissimo

1 ora – 10 lei, 1 zi – 50 de lei, 1 săptămînă – 200 de lei

Hypersport

1 zi - 40 de lei / bicicleta + casca, 1/2 zi - 25 lei/ bicicleta + casca

I’Velo

1 oră – 3 lei/ bicicletă, o zi – 15 lei/ bicicletă

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite