Capitala a intrat sub asediul târgurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romexpo, Parcul Kiseleff şi Piaţa Aurel Vlaicu găzduiesc, în aceste zile, târguri gastronomice, de cadouri, de amenajări interioare sau de flori. Târgul de Cadouri e în Kiseleff, la Romexpo se desfăşoară Construct Expo şi Expo Flowers, iar în Piaţa Aurel Vlaicu gurmanzii sunt aşteptaţi cu slănină şi brânză de burduf în coajă de brad.

La Construct Expo, târgul de amenajări interioare de la Romexpo, participă 600 de expozanţi, peste 40% din aceştia fiind din străinătate. Firmele de specialitate provin din ţări precum Canada, Franţa, Turcia, Danemarca, Belarus sau China. O premieră pentru România este Salonul de Piscine şi Spa, care reuneşte cele mai importante companii producătoare şi distribuitoare de piscine, spa-uri, accesorii şi consumabile pentru acestea.

În cadrul Construct Expo sunt amenajate standuri cu materiale de construcţii, produse pentru amenajări interioare, utilaje pentru construcţii sau echipamente de încălzire. În plus, în cadrul târgului au loc şi demonstraţii de aplicare de tencuieli decorative şi decorare de camere.

Un alt eveniment început la Romexpo, tot la 11 mai, este Expo Flower. Acest târg internaţional de peisagistică şi horticultură poate fi vizitat tot până mâine şi este împărţit pe două secţiuni: prima este de amenajare peisagistică, iar a doua - de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi. Târgul poate fi vizat astăzi până la ora 18.00, iar mâine între orele 10.00 şi 16.00.

Cadouri pentru toţi în Kiseleff

Alt târg care are loc în acest sfârşit de săptămână este „Târgul de Cadouri“, găzduit de Parcul Kiseleff. De aici, bucureştenii care doresc să meargă la cumpărături în aer liber îşi pot achiziţiona bijuterii confecţionate manual, obiecte personalizate şi de artizanat sau icoane. Aceste cadouri sunt expuse în căsuţe din lemn, iar accesul vizitatorilor este gratuit. „Am expus pentru vânzare farfurii şi ceşti, multe dintre acestea fiind pictate manual. Spre exemplu, am de vânzare un serviciu pentru 12 persoane, vechi din anul 1960“, a spus Ion Petruţ, expozant.

Tot în aer liber are loc şi Târgul Gastronomic, deschis în această dimineaţă şi organizat în Piaţa Aurel Vlaicu. Persoanele care vor merge aici pot cumpăra sau degusta produse tradiţionale. Spre exemplu, sunt expuse la vânzare brânză de burduf în coajă de brad(30 de lei/kg), pâine de casă, slănină (25 de lei/kg), magiun sau ciocolată de casă(5 lei/bucata). „Toate produsele sunt făcute în casă, la Sibiu. Pâinea este făcută pe vatră şi este cu cartof şi costă 10 lei kilogramul“, a spus Constantin Rusu, unul dintre vânzători.


Ambele târguri, cel de cadouri şi cel gastonomic, sunt deschise de astăzi până duminică, între orele 10.00 şi 19.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite