Bucureşti: Capitala, sub asediul spectacolelor de teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele şase zile din cadrul Festivalului Naţional de Teatru, bucureştenii au făcut cozi la intrarea în săli.

Cinci spectacole se joacă cu casa închisă, iar la reprezentaţiile la care se mai găsesc bilete, vânzătoarele oferă tichet doar cu loc în picioare.

BUCUREŞTI: Mai sunt bilete pentru FNT 2009
BUCUREŞTI: O singură trupă străină în Festivalul Naţional de Teatru

Sala Izvor a Teatrului Bulandra din Capitală a fost, ieri-seară, gazda spectacolului „Trei surori“, producţie a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, în regia lui Tompa Gabor.

Înainte cu două ore de începerea spectacolului, de-o parte şi de alta a intrării, oamenii se înghesuiau, gata să dea năvală.

Un gardian zelos îi dirija înăuntru doar pe cei care aveau bilet sau invitaţie. „Vă rog să eliberaţi culoarul şi prezentaţi biletele, altfel nu intraţi“, îi ameninţa el pe cei care se lipiseră de uşă.

Buluc în sală

După ce reuşeai să treci de „soldatul“ vigilent de la poartă, având un bilet valabil, trebuia să înfrunţi garda de plasatoare de la uşa următoare, cea care asigura ultimul control înainte de începerea spectacolului. „Vă rugăm să-i lăsaţi mai întâi pe cei cu bilete să intre şi apoi dumneavostră, studenţii cu legitimaţii şi reprezentanţii presei “, ne-a anunţat unul dintre organizatorii festivalului.

La ora 18.00, plasatoarele au dat voie tinerilor de la uşă să intre. „Fii atentă, dă-te la o parte că vin peste tine“, şi-a atenţionat o plasatoare colega văzând mulţimea de la uşă. Mai multe zeci de persoane au rămas totuşi pe afară, în ciuda rugăminţilor şi încercărilor de a pătrunde în teatru pe orice cale. 

Gongul a bătut, iar publicul a ocupat toate locurile. Studenţii s-au aşezat care pe unde au apucat, căţăraţi pe balustrade sau în picioare.

Festivalul se încheie duminică


Până duminică, mai puteţi vedea încă 16 reprezentaţii în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT) 2009. În această seară, de la ora 18.00, se joacă „Casa Zoikăi“ în regia lui Alexandru Tocilescu, de la Teatrul de Comedie, spectacol sold-out. Mai aveţi o şansă să-i vedeţi pe actorii ieşeni în „România! Te pup“, de la ora 18.00 şi 21.00 la Sala Atelier a Teatrului Naţional (TNB). Mâine este programată piesa „Moartea lui Danton“, de la ora 21.00, cu actorii maghiari de la Cluj-Napoca. Reprezentaţia are loc la Teatrul Odeon. 

Programul de weekend

Astăzi

18.30    „Evgheni Oneghin“    Opera Naţională Bucureşti
22.00    „Hipioţi şi bolşevici“    Club La Scena   

Mâine
18.00    „Lear“    Sala Toma Caragiu, Teatrul Bulandra
19.00    „Cântăreaţa cheală“    Sala Izvor, Teatrul Bulandra

Duminică
17.00    „Povestea de iarnă“    Sala Mare, TNB
18.00    „Omul pernă“    Teatrul Odeon
18.30    „Simfonia fantastică“    Opera Naţională Bucureşti

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite