Capitala, sărbătorită în ritm de vals vienez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 549 de ani de existenţă ai Capitalei vor fi celebraţi începând de astăzi prin mai multe manifestări culturale în aer liber, focuri de artificii şi proiecţii de lumini Astăzi se

Cei 549 de ani de existenţă ai Capitalei vor fi celebraţi începând de astăzi prin mai multe manifestări culturale în aer liber, focuri de artificii şi proiecţii de lumini

Astăzi se va da startul distracţiei cu festivalul Vienna Music Film, organizat în Piaţa George Enescu din faţa
Ateneului.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Vienna Music Film oferă, pe lângă concerte live şi proiecţii în aer liber, posibilitatea de a valsa alături de dansatori profesionişti, pe ritmurile marilor compozitori.

Ringul de dans va fi inaugurat, astăzi, de Mihai Petre şi Elwira Duda. În zilele de 20 şi 21 septembrie, organizatorii de la Primăria din Viena anunţă două concerte extraordinare susţinute de Strauss Festival Orchester Wien şi de Judith Halasz & Spirit of Vienna Ensemble.

Pe toată durata manifestării, Piaţa George Enescu va fi decorată pentru a crea atmosfera unei grădini de vară vieneze. Amenajarea include şi o terasă cu specialităţi culinare, un stand de suvenire, un stand cu vânzare de carte, un ring de dans şi loc de joacă pentru copii.

Intrare gratuită la concertul Bryan Adams

În paralel cu festivalul vienez, Primăria Capitalei a pregătit un weekend plin de spectacole, focuri de artificii, piese de teatru şi concerte.

Intrarea la "Zilele Bucureştiului" este gratuită, chiar şi la concertul celebrului solist Bryan Adams, care va avea loc sâmbătă, de la ora 21.00, în Parcul Izvor. Un alt invitat va fi şi Costel Busuioc, care va cânta tot sâmbătă, de la ora 20.00, în Centrul Istoric.

Scena va fi Centrul Istoric

Majoritatea evenimentelor vor avea loc în Centrul Istoric, unde va începe sărbătoarea Bucureştiului, printr-o paradă cu trăsuri şi costume de epocă. "Vom face chiar şi o bătaie cu flori la şosea, cum făceau bunicii noştri pe vremuri", a precizat, ieri, primarul general Sorin Oprescu.

De asemenea, va fi deschis vizitatorilor Arcul de Triumf, iar accesul în muzee şi biserici se va putea face până noaptea târziu. Circul Globus va ieşi cu spectacole în Parcul Unirii, iar în Parcul Carol se va desfăşura un festival de artă urbană, în timp ce pe Bulevardul Unirii se vor ţine spectacole de teatru.

Palatul Parlamentului va fi luminat prin proiecţii arhitectonice, iar la miezul nopţii se va organiza un foc de artificii. Desfăşurătorul evenimentului poate fi accesat pe www.pmb.ro.

Restricţii de trafic

Începând de vineri, circulaţia va fi închisă astfel:

Bulevardul Unirii, între 19 şi 22 septembrie, de la ora 21.00 până la 5.00

Splaiul Independenţei, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de la miezul nopţii până la 1.00.

Piaţa Universităţii, între 19 şi 22 septembrie, de la ora 8.00 până la ora 4.00

Strada Edgar Quinet, între 20 şi 21 septembrie, de la ora 6.00 până la ora 18.00.

Mijloacele de transport ale RATB şi Metrorex vor circula toată noaptea de sâmbătă spre duminică.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite