Capitala, pe ultimul loc la recensământ. Prefectul cere bucureştenilor să le deschidă uşa recenzorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaiei, a făcut apel la bucureşteni, miercuri, să colaboreze cu recenzorii şi să ofere toate datele, în condiţiile în care Bucureştiul are cel mai scăzut procent al locuinţelor recenzate, respectiv 35%.

"Fac apel la bucureşteni să colaboreze cu recenzorii să le deschidă uşa şi să ofere datele cerute. Să arătăm că suntem Capitala şi în ceea ce priveşte recensământul", a declarat prefectul Mihai Atănăsoaiei.

Prefectul a subliniat că nu există deficit de recenzori la nivelul Capitalei.

"Ne pregătim însă şi pentru variante mai puţin fericite. Am făcut apel către primarii de sector să pregătească rezerve de recenzori dacă va fi nevoie", a spus Atănăsoaei.

El a subliniat că datele culese vor fi folosite strict în interes oficial.

"Nu este o acţiune a cuiva anume, ci una a statului, europeană. Pe baza ei statul îşi va face politice sociale, economice", a conchis prefectul Capitalei.

El a explicat că potrivit datelor centralizate marţi pentru ziua de luni, Bucureştiul are cel mai slab procent al locuinţelor recenzate, respectiv 35%.

"Datele sunt pentru ziua de luni, sunt convins că astăzi ( miercuri - n.r.) vom avea date mai bune", a mai spus Mihai Atănăsoaiei.

În topul judeţelor cu cele mai slabe procente, după municipiul Bucureşti se află judeţul Ilfov - 40,59 de locuinţe recenzate, urmat de Constanţa - 41% şi judeţul Timiş cu 44,59%.

Vâlcea este în topul oraşelor cu cele mai multe locuinţe recenzate cu 52% pentru ziua de luni, urmat de Covasna, Bihor şi Bistriţa.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite