Capitala ar putea rămâne fără căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul termic distribuit bucureştenilor ar putea fi oprit până la finele anului. Societatea Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), producător de energie electrică şi termică, nu mai are bani să

Agentul termic distribuit bucureştenilor ar putea fi oprit până la finele anului. Societatea Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), producător de energie electrică şi termică, nu mai are bani să cumpere gazele naturale necesare producerii energiei termice.

“Totul depinde de furnizorii de gaze. Dacă aceştia nu vor ieftini produsul, noi nu mai putem să ne permitem achiziţionarea lui”, a declarat directorul societăţii Electrocentrale Bucureşti, Irina Duică.

De asemenea, directorul Electrocentrale a reamintit că Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) este în urmă cu un an la plata facturilor, fapt ce a determinat ELCEN să împrumute bani din bancă pentru a asigura în continuare serviciul public de furnizare a energiei termice. “Problema e mult mai gravă decât în anii trecuţi. Vom fi nevoiţi să limităm temperatura apei care pleacă spre punctele termice. În unele cazuri s-ar putea duce limitarea până la oprirea gazelor”, a declarat Irina Duică.

“Datoriile noastre către ELCEN se ridică la suma de 700 de milioane de lei. Am avut o discuţie cu doamna Duică şi i-am dat asigurări că vom găsi o modalitate să facem plăţile în mai puţin de o săptămână”, a declarat ieri şeful RADET, Virgil Ramba.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite