Bucureşti: RATB-ul se pregăteşte de paradă în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tramvaie trase de cai vor defila mâine cu ocazia aniversării a o sută de ani de transport în comun în Bucureşti.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) va organiza mâine un eveniment unic până acum. Cu ocazia împlinirii a o sută de ani angajaţii regiei vor scoate din garaje şi chiar de prin muzee cele mai vechi tramvaie la care vor înhăma cai pentru a defila prin Capitală.

Tramvaie de peste hotare
Vedeta evenimentului va fi un tramvai verde cu un singur vagon adus de la Viena, special pentru acest eveniment. Acesta este unul dintre primele mijloace de transport care au circulat prin capitala Austriei. Longevivul tramvai, care îi transporta pe vienezi în urmă cu aproximativ 140 de ani, aparţine unui colecţionar austriac. Acesta a fost de acord să-l împrumute celor de la Uzina de Reparaţii „Atelierele Centrale“ (URAC) deoarece a apelat de multe ori la serviciile lor pentru a repara diverse piese din colecţia sa şi a fost astfel convins de profesionalitatea şi de seriozitatea lor.

„În afară de tramvaiul nostru, care a circulat acum o sută de ani prin Bucureşti, între Obor şi Sfântul Gheorghe, mai avem două tramvaie de la vecinii şi colaboratorii noştri austrieci. Unul vechi de o sută de ani, şi acest tramvai care a circulat în urmă cu peste 140 de ani pe stăzile Vienei. Am ţinut neaparat să le avem aici pentru că un eveniment de aşa anvergură nu cred că se va mai organiza”, a spus inginerul George Cazan, şeful departamentului de prototipuri şi restaurări din cadrul URAC.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite