Bucureşti: O clinică din Capitală este suspectată de trafic internaţional de celule umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe persoane, printre care şi angajaţi ai clinicii Sabyc din Bucureşti, sunt audiate de către procurorii DIICOT, într-un scandal legat de traficul internaţional cu ovule, transmite Realitatea TV.

Donatoarele erau femei tinere din România, care primeau diferite sume de bani pentru o recoltare de ovocite ce erau ulterior fertilizate. Procurorii DIICOT au făcut astăzi o percheziţie la clinică, de unde au ridicat mai multe persoane cât şi documente.

Donatoarele erau femei tinere din România, care primeau diferite sume de bani pentru o recoltare de ovocite care erau ulterior fertilizate.

Victor Zota, directorul Agenţiei de Transplant, a declarat la Realitatea TV că clinica Sabyc are autorizaţie începând de săptămâna trecută. Directorul a mai precizat că este interzisă prin lege donarea ovocitelor contra cost.

Clinica a fost înfiinţată de o familie de medici israelieni în 1999 şi, oficial, a făcut până acum aproximativ 2.000 de inseminări artificiale. De serviciile ei au beneficiat contra unor sume între 10.000 şi 15.000 de euro cel puţin câteva sute de cupluri mai ales din Israel şi Germania.

 Nu se ştie încă dacă a fost cineva pus sub acuzare, câte persoane şi sub ce acuzaţii sunt cercetate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite