Bucureşti: „Parcări-curcubeu” în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locurile de parcare publică din Capitală vor fi marcate în culori diferite, în funcţie de şoferi, până la sfârşitul acestui an.

Proiectul a fost avizat ieri de consilierii municipali, iar Administraţia Străzilor va începe vopsirea parcărilor la sfârşitul acestei veri.

“Aşteptăm să primim hotărârea de consiliu aprobată, etapă ce nu ar trebui să dureze mai mult de trei săptămâni, apoi o vom transmite mai departe la primăriile de sectoar şi vom realiza un proiect pentru cantităţile de vopsea necesare”, a declarat directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman.

Ea a adăugat că în cel mai scurt timp va începe marcarea locurilor de parcare, în funcţie de indicatorii aprobaţi, şi că bucureştenii vor parca după culori până la sfârşitul acestui anului. Aceeaşi sarcină le va reveni şi primăriilor de sector care vor fi obligate să picteze parcările de reşedinţă.

Gravidele vor parca „pe roz”
Culorile în care vor fi marcate locurile de parcare vor fi aceleaşi cu cele folosite în ţările din Uniunea Europeană. Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Străzilor, parcările de reşedinţă aflate în administrarea primăriilor de sector vor fi vopsite cu alb şi albastru, iar pentru parcajele publice ale Primăriei Capitalei se va folosi roşu. Modelul a fost importat din ţările UE, unde există diverse reglementări privind semnalizarea parcărilor, încercându-se o particularizare a situaţiilor.

„Culoarea albastră este utilizată pentru parcările destinate persoanelor cu dizabilităţi, culoarea roz pentru spaţii de parcare destinate mamelor şi femeilor însărcinate, crucea albă încadrată cu chenar roşu numai pentru personalul medical”, se arată în expunerea de motive a proiectului aprobat de consilieri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite