Bucureşti: Weekend-festival în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfarşitul de săptămână se anunţă cât se poate de animat, trei festivaluri derulându-se în Bucureşti: la Muzeul Satului este „Săptămâna Japoneză“, pe Calea Victoriei se desfăşoară Greenfair, iar în Herăstrău, la Cinematograful de vară este Bike-in.

În acest sfârşit de săptămână, o echipă de voluntari au pregătit pentru bucureşteni târgul de creaţii unicat Greenfair, la Muzeul Satului, şapte zile se va vorbi în japoneză, iar la Cinematograful de Vară din Herăstrău, te distrezi pe şi cu bicicleta.

Ultima ediţie de vară a târgului Greenfair adună la un loc cele mai reuşite creaţii handmade. Mai bine de 30 de artişti vor expune bijuterii, gentuţe, haine, accesorii vestimentare, obiecte de decor interior şi mic mobilier, toate realizate şi decorate exclusiv manual. Greenfair se desfăşoară pe Calea Floreasca nr.120, între orele 10.00-19.00, iar intrarea este liberă.

Ikebana şi arte marţiale, la muzeu

Cei care ajung mâine la Muzeul Satului nu trebuie să rateze deschiderea „Săptămânii Japoneze“, care se desfăşoară între 29 august şi 4 septembrie. Evenimentul începe la ora 11.00 şi este organizat cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la reluarea relaţiilor diplomatice dintre Japonia şi România.

În program sunt incluse spectacole de muzică şi dans tradiţional, demonstraţii de arte marţiale, o paradă de yukata(kimono-uri) şi ateliere de ikebana (arta aranjamentelor florale), origami (arta plierii hârtiei), şi shodō (arta caligrafiei japoneze), toate coordonate de specialişti din Ţara Soarelui Răsare.

Vizitatorii vor mai putea degusta diferite preparate culinare japoneze, în cadrul expoziţiei „Ajimi Matsuri - Festivalul Gusturilor“. La fel vor fi şi alte două expoziţii de fotografie, „Afinitate şi diplomaţie“, dedicată relaţiilor româno-japoneze, şi „Nagasaki Kunchi“ şi o a treia, cu vânzare de carte.

De la aceasta din urmă, pasionaţii pot cumpăra volume de la beletristică şi ghiduri de conversaţie, până la dicţionare sau reviste de manga (benzi desenate).

Distracţie pe bicicletă

O altă variantă pentru acest weekend este Bike-in, festivalul urban care propune „muzică, filme şi delicii pe două roţi“. Evenimentul promovează şi încurajează mersul pe bicicletă, dar promite mai mult decât atât. Vor fi proiectate filme selectate de la Transilvania Film Festival şi va fi muzică.

Bucureştenii pot cumpăra obiecte handmade sau savura un ceai servit cu prăjiturele. Evenimentele sunt programate mâine şi duminicp, între orele 17.00 şi 5.00. Intrarea costă 10 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite