Capitala, în galeria sărbătorilor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele Bucureştiului, ce vor ţine de mâine până duminică, se vor încheia cu spectacolul "Nopţi albe". La sfârşitul acestei săptămâni, Capitala intră în ritmul "nopţilor albe".

Zilele Bucureştiului, ce vor ţine de mâine până duminică, se vor încheia cu spectacolul "Nopţi albe".

La sfârşitul acestei săptămâni, Capitala intră în ritmul "nopţilor albe". Alături de Paris, Roma, Madrid, Bruxelles şi Riga, Bucureştiul va fi a şasea capitală din Europa, în care se va desfăşura un astfel de eveniment.

Acţiunile din cadrul evenimentului Zilele Bucureştiului, din acest an, vor fi comasate la sfârşitul săptămânii când, organizatorii municipali de evenimente culturale vor realiza pentru prima oară un spectacol care va începe sâmbătă, la ora 18.00, şi se va termina duminică, la patru dimineaţa.

Centrul, scenă de spectacole

Principalele locaţii care vor găzdui nopţile albe vor fi în Piaţa Constituţiei, pe cheiul Dâmboviţei şi în Centrul Istoric, în zonele reabilitate de pe Lipscani şi Smârdan. Punctul forte al organizatorilor va fi spectacolul de lumini.

"Pe Casa Poporului vor fi proiectate mai multe lucrări de artă, iar pe Splaiul Dâmboviţei va fi un spectacol de lasere pe perdea de apă", explică directorul Centrului de Proiecte Culturale al Bucureştiului (ArCuB), Mihaela Păun. Spectacolul de lasere va dura 45 de minute, iar timp de trei minute, pe Dâmboviţa vor fi proiectate imaginile principalelor obiective de cultură din Capitală. Arcul de Triumf va fi deschis şi el toată noaptea, astfel încât oricine poate să vadă Bucureştiul de pe el.

Liber la teatru

"Nopţile albe" ale Zilelor Bucureştiului vor aduce şi spectacole non-stop ale teatrelor din Capitală. Teatrul "Odeon" va ieşi pentru o noapte în stradă, pe platoul din faţă, şi va pune în scenă "Milonga Publica", un spectacol în care va fi angrenat şi publicul. Celelalte teatre din Capitală vor fi şi ele deschise, începând cu ora 19.00, iar la ArCuB, Florin Piersic va urca şi el pe scenă şi va juca în piesa "Străini în noapte", de Radu Beligan.
Muzeele din Capitală vor fi deschise toată noaptea, iar accesul vizitatorilor va fi liber, în toate instituţiile culturale bucureştene. Organizatorii mai spun că "Nopţile albe" îi vor face şi pe proprietarii de galerii de artă să ţină uşile deschise până dimineaţa.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite