Bucureşti: Capitala după furtună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străzile încă mai erau inundate azi-dimineaţă, după ploaia torenţială de aseară, iar tavanul prăbuşit în mall-ul Plaza România nu fusese reparat. Ploile de aseară au afectat peste 200 de locuinţe din 20 de localităţi din ţară. Jumătate dintre acestea sunt din Capitală.

Pe lângă scenariul străzilor acoperite de apă şi al traficului îngreunat din cauza unei ploi în Bucureşti, furtuna de aseară a afectat şi mallul Plaza România.

În incinta complexului comercial situat pe Bulevardul Timişoara, la parter, tavanul magazinului de haine Ziggo s-a prăbuşit. Incidentul s-a produs la ora 19.00, la o oră după ce a început ploaia torenţială.

„Cred că s-a infiltrat apa şi de aia a cedat tavanul. Noi eram înăuntru, noroc că ne-au evacuat cei de la . Şi-au dat seama că o să cadă şi ne-au zis să ieşim. S-a prăbuşit imediat în urma noastră”, a povestit Raluca, şefa de magazin.
Din fericire, nu se afla nimeni în încăpere, aşa că nu au existat victime. 

Sectoarele 4, 5 şi 6 – cele mai afectate
„Aproximativ 200 de pompieri au intervenit cu 30 de motopompe şi 50 autospeciale pentru evacuarea apei de pe străzi inundate, din curţi şi subsoluri, la adrese din sectoarele 4, 5 şi 6. De asemenea, şapte maşini de descarcerare au intervenit pentru degajarea căilor de acces blocate în urma căderii unui stâlp şi a mai multor copaci”, a declarat Cătălin Eftene, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Participanţii la trafic prinşi aseară pe străzile Capitalei au simţit pe pielea lor ce înseamnă canalizarea proastă. Apa acumulată pe carosabil a împiedicat chiar şi mijloacele de transport în comun să se deplaseze, blocând drumurile şi, în special, intersecţiile.

“Tramvaiele şi troleibuzele care circulă în zona bulevardelor Tineretului, Timişoara, Preciziei, 1 Decembrie au fost blocate din cauza inundaţiilor, iar autobuzele au circulat cu mare dificultate”, a declarat Constantin Tobescu, reprezentant al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

Tobescu a completat că „tramvaiele şi troleibuzele nu pot circula pe străzile unde se adună multă apă, din cauza echipamentelor electrice de la baza inferioară a autovehiculelor”.

Pietonii au cauzat cele mai multe accidente
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat că între orele 18.00 şi 20.00 au fost înregistrate zece accidente de circulaţie. În cinci dintre acestea au fost implicaţi pietoni, restul fiind tamponări uşoare între autovehicule.

Pentru îndepărtarea apei de pe străzi au intervenit şi echipe de la Apa Nova. Purtătorul de cuvânt al companiei, Epsică Chiru, a declarat că au acţionat 20 de echipaje, din care 12 cu autocurăţitoare de mare capacitate şi opt Dacii cu pompe.
Ei au avut cele mai multe intervenţii în zonele canalizate de pe bulevardele Tineretului şi Eroilor şi de pe bulevardul Drumul Taberei.

Potrivit lui Chiru, colectorul casetat principal de sub Dâmboviţa a intrat sub presiune şi nu a mai făcut faţă. El a adăugat că acest colector este construit să facă faţă unei anumite cantităţi de apă şi din cauză că Bucureştiul s-a urbanizat foarte mult nu mai face faţă.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite