Bucureşti: Capitala clocoteşte de evenimente în stradă (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii bucureşteni au ieşit din case de la prima oră, ca să viziteze târgurile, să participe la competiţii sau ca să participe la « Ziua Canotajului », ignorând temperaturile ridicate. Peste 35 de grade Celsius măsoară astăzi termometrele în Bucureşti, iar autorităţile le recomandă oamenilor să stea la umbră.


Bucureştenii care au ales să nu plece din Capitală weekendul acesta au la dispoziţie în oraş mai multe invitaţii. Este vorba despre distracţii, târguri şi competiţii în aer liber.

Încă de dimineaţă, de la ora 8.00, locuitorii Capitalei au mers să viziteze Târgul de Antichităţi amenajat pe Bulevardul Aviatorilor. Aici, peste 100 de expozanţi şi-au dat întâlnire cu iubitorii de artă şi obiecte de colecţie.

Astfel, pasionaţii de obiecte vechi, au putut cumpăra sau admira icoane, cărţi vechi, tablouri de colecţie şi multe alte obiecte de la începutul secolului trecut.

Ca în orice târg care se respectă, oamenii se tocmesc la sânge pentru obiectele dorite. “Am cumpărat o scrumieră de pe vremea lui Dej pentru care am ajuns să plătesc 10 lei, după ce mi s-au cerut 25 de lei”, a spus Marian Iordan, un pasionat de obiecte vechi. Preţurile obiectelor pornesc de la 5 lei pentru un ziar, până la câteva sute de lei pentru statuete. Bucureştenii vor avea timp să mai viziteze târgul până mâine, la ora 17.00.

„Aleargă împreună cu câinele tău“
Tot astăzi, începând cu ora 10.00, în Parcul Tineretului, s-au adunat peste 50 de bucureşteni însoţiţi de animalele de casă pentru a participa la concursul de alergat.

Invitata specială a evenimentului a fost campioana olimpică la atletism, Gabriela Szabo. Ea i-a învăţat pe cei prezenţi la concurs cum să facă mişcare corect şi să se menţină în formă ieşind în parc alături de animalul de companie. „Este foarte importantă mişcarea, iar astăzi voi alerga şi eu împreună cu concurenţii, dar şi cu animalele lor“, a spus Gabi Szabo.

Medicii au fost prezenţi
De la eveniment nu au lipsit medicii, dintre care un cardiolog a luat gratuit tensiunea şi pulsul celor prezenţi. El le-a vorbit participanţilor despre beneficiile mişcării în aer liber şi influenţa pozitivă a acesteia asupra sănătăţii. Mai mult decât atât, pentru câini s-au putut solicita un control de rutină la medicul veterinar.

Canotaj pe lacul Herăstrău
Cei care s-au plimbat prin cel mai mare parc din Bucureşti au putut admira astăzi, de la ora 11.00, un concurs de canotaj. Acesta a avut loc pe Lacul Herăstrău, cu ocazia „Zilei Naţionale a Canotajului“. La această miniregată au participat echipaje de juniori şi de veterani.

Spectatorii au putut urmări şi prestaţia multiplei campioane Elisabeta Lipă, care a vâslit într-un echipaj de 8+1 alături de fostele sale colege. De asemenea, la eveniment a fost prezent şi echipajul feminin de 8+1 medaliat cu aur la Campionatul Mondial de la Lucerna.   

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite