Capitala „se aprinde“ de Moş Niculae

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghirlandele de pe stâlpi vor lumina începând de mâine. Edilii promit bucureştenilor o “iarnă ca-n poveşti”, cu mii de Moşi Crăciuni şi produse tradiţionale.

Bucureştenii vor avea de mâine un oraş pregătit de sărbătoare. Faţă de anii precedenţi, când edilul-şef aprindea beculeţele pe 1 decembrie, din Piaţa Universităţii, mâine, la ora 19.00, primarul general Sorin Oprescu va apăsa butonul luminilor din faţa Parcului Cişmigiu.

Oraşul va fi împodobit pe arterele şi bulevarde centrale ale Capitalei cu 520.000 de beculeţe şi cele 168.000 de globuri, montate de firma Luxten.

Edilul-şef a ales să pornească beculeţele de Moş Niculae, pentru că “evenimentele despre care vă vorbesc sunt dedicate în primul rând copiilor, iar din acest motiv sărbătorile de iarnă încep de Moş Nicolae.

Aprinderea luminilor în Bucureşti va fi celebrată cu un foc de artificii, chiar la sediul Primăriei.

Peste 200 de chioşcuri

În toate locaţiile unde vor avea loc evenimente bucureştenii pot degusta vin fiert, ceaiuri, produse tradiţionale sau pot cumpăra suveniruri de la cele 240 de căsuţe amenajate de Primăria Capitalei.

Parcul Unirii va fi din nou punctul de atracţie al evenimentului, datorită defilării a doi reni aduşi special pentru Sărbători.  O altă noutate pentru bucureşteni este apariţia pe străzi, din 21 decembrie, a 4.000 de Moş Crăciuni, şi amplasarea a şase brazi, înalţi de câţiva zeci de metri.

Brad roşu la Universitate

În Piaţa Universităţii va fi amplasat un brad de 17 metri înălţime, decorat în roşu şi auriu. De asemenea, se va monta câte un brad  la Academia Militară, în  Parcul Tineretului, Parcul Herăstrau şi Regie.

Organizarea evenimentelor în perioada 6 decembrie 2008 - 5 ianuarie 2009 costă Primăria Municipiului Bucureşti cinci milioane de lei. Suma a fost aprobată în ultima şedinţă a Consiliului General.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite