Bucureşti: Steve Lukather a concertat în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul chitarist american, component al grupului Toto, a făcut aseară un show excelent în Becker Brau, fostul club T4 Rock, blues şi fusion-jazz în faţa a aproximativ 400 debucureşteni.

Doar şapte minute s-a lăsat aşteptat Steve Lukather ca să-şi înceapă recitalul, anun-at pentru ora 21.00. Chitarist de excepţie, compozitor apreciat şi-a început în forţă concertul.

Fiind informat că în acest an ne-au mai vizitat ţara muzicienii de la Nightwish, Opeth, dar şi John Abercrombie, Terje Rypdal sau Nils Petter Molvaer, Steve Lukather, ca un profesionist care se respectă, şi-a alcătuit un program bine pus la punct, în crescendo, cu care a urmărit incandescenţa publicului până la final.

Axat pe piese şi teme conoscute, mai ales din perioada Toto, pe care le-a îmbogăţit cu improvizaţii, cu dese schimbări de ritm, a ştiut să-şi apropie publicul, foarte avizat.

Cu o experienţă bogată în cântatul prin cluburi de nişă, chitaristul s-a pliat imediat pe dorinţa publicului. A făcut spectacol, a schimbat chitările, uneori chiar de la piesă la piesă şi a făcut o impresie bună.

Publicul, alcătuit şi din multe din numele importante le muzicii româneşti ca Mircea Baniciu, Vladi Cnejevici, Horia Brenciu, Mihai Pocorschi, Bodo, Gabriel Cotabiţă şi alţii, toţi cunoscători ai muzicii lui Lukather, a apreciat prestaţia chitaristului de peste Ocean, considerând ca excelentă ideea promovării cultului cluburilor în care sunt invitaţi artişti de marcă şi se cântă „live“.

Clubul are un istoric aparte
Interesant este faptul că acest stabiliment, fostul Club T4, nu este unul oarecare. Înainte de 1989, în această sală s-au lansat trupe ca Iris, Quartz sau Prorock, au concertat Sfinx, Metropol, Compact, FFN sau Roșu şi Negru, şi, pe vremea aceea, miile de spectatori visau să vadă pe acea scenă şi un chitarist de talia lui Steve Lukather.

Pentru cei care au avut răbdare, visul li s-a împlinit. Mari muzicieni de peste ocean au cântat şi la BECKER BRAU LIVE MUSIC, de la Turturele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite