Bucureşti: Încă un muncitor mort pe şantierele din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un muncitor şi-a pierdut viaţa în urma unui accident de muncă ieri, în jurul orei 15.00, pe strada Virgil Madgearu din sectorul 1. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a căzut de la etajul trei în timp ce lucra la izolarea termică a unui  imobil. Potrivit Inspectoratului de Muncă, muncitorul lucra neasigurat, legat doar cu o cordelină.

Echipajul SMURD a ajuns la faţa locului la scurt timp după accident şi a încercat să resusciteze pacientul timp de 50 de minute. „Muncitorul se afla în stop cardiac şi nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Pacientul avea multiple traumatisme cranio-cerebrale”, a adăugat Bogdan Opriţa, reprezentant SMURD.

„La momentul accidentului, bărbatul era însoţit de trei persoane, dintre care două erau fraţii victimei“, a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei. După constatarea decesului, cadavrul a fost trasportat la Institutul de Medicină Legală pentru cercetări ulterioare.

„Din ultimele cercetări rezultă că tânărul nu avea nici contract de muncă“,a adăugat Christian Ciocan. În urma accidentului, Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă.

Şantierele din România se dovedesc a fi din ce în ce mai nesigure, pentru că mai mult de 50 de muncitori şi-au pierdut viaţa în prima jumătate a anului.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite