Bucureşti: Moş Crăciun, mai devreme în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Chiar dacă suntem la sfârşitul lunii octombrie, ornamentele pentru sărbătorile de iarnă au invadat deja magazinele din Bucureşti. Magazine precum Bamboo, Sara Blu sau Lida Home sunt pline de Moş Crăciuni, iar unele hipermarketuri au amenajat deja „Târgul de Crăciun“.

De aproape trei săptămâni, unele magazine specializate în decoraţiuni din Bucureşti sunt pline de produse folosite doar de Crăciun. Bucureştenii care trec zilnic pe lângă acestea se opresc să admire frumoasele ornamente, iar cei mai mulţi au început deja să le cumpere. „Am intrat în magazin imediat ce au apărut, iar când am ajuns acasă am aruncat globurile pe care le aveam de vreo trei ani şi am venit să iau altele. Sunt foarte frumoase, iar preţurile nu sunt deloc mari, mai ales dacă ai timp să cauţi“, a spus Maria Dima, o tânără din Bucureşti.

„Moşii Crăciun mari sunt cei mai căutaţi“
Moş Crăciunii de dimensiuni mari, de peste jumătate de metru, sunt vedetele de anul acesta pentru sărbătorile de iarnă. Dacă anul trecut, în materie de ornamente pentru Crăciun, predominau culorile fucsia, turcoaz, alb, bordo şi negru, anul acesta cumpărătorii revin la ornamentele tradiţionale de culoare roşie.

image


„Majoritatea produselor sunt roşii, iar oamenii asta aleg cel mai mult. Sunt nerăbdători să vină sărbătorile şi au cumpărat încă din prima zi de când am amenajat“, a spus o angajată a magazinului Lida Home. Aceasta a mai adăugat că anul acesta au fost aduşi mai mulţi Moşi Crăciun de dimensiuni mari, pentru că anul trecut cererea a fost mare.
Cu toate acestea, încă n-a apărut bradul de Crăciun. „În următoarele zile vor mai fi aduse ornamente, probabil vom primi atunci şi brazi, beteală şi mai multe globuri“, a mai spus vânzătoarea.

Preţuri accesibile pentru toţi
Când vine vorba de Sărbătorile de iarnă, unii bucureşteni nu se mai gândesc la bani. Preţurile produselor diferă însă în funcţie de magazin. Astfel, pentru un Moş Crăciun pe cal, de aproape 40 de cm, poţi scoate din buzunar peste 500 de lei, un Moş Crăciun de un metru costă 160 de lei, un ren de pluş costă, în funcţie de mărime, între 20 de lei şi 35 de lei, o carte din ceramică este 190 de lei, iar un glob muzical cu zăpadă, este 85 de lei.

 De asemenea, mai sunt şi ornamentele de dimensiuni mai mici, din ceramică, piele sau pluş, care costă între 2 lei şi 15 lei, precum un pinguin din piele costumat în Moş Crăciun.


Aflaţi astăzi alte preţuri ale ornamentelor pentru Crăciun în Adevărul de Seară

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite